Întăriri pentru România. Aeronave americane F -35, în Baza 86 Aeriană de la Borcea

Două aeronave F-35 Lightning II ale Forţelor Aeriene ale Americii din Europa (USAFE) au aterizat joi, 24 februarie, în jurul orei 15, în Baza 86 Aeriană de la Borcea, unde vor executa, în perioada următoare, misiuni şi antrenamente comune cu militari şi aeronave ale Forţelor Aeriene Române.

2066 afișări
Imaginea articolului Întăriri pentru România. Aeronave americane F -35, în Baza 86 Aeriană de la Borcea

Întăriri pentru România. Aeronave americane F -35, în Baza 86 Aeriană de la Borcea

„Două aeronave F-35 Lightning II ale Forţelor Aeriene ale Americii din Europa (USAFE) au aterizat joi, 24 februarie, în jurul orei 15, în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” de la Borcea, de unde vor executa, în următoarea perioadă, misiuni şi antrenamente în comun cu militari şi aeronave ale Forţelor Aeriene Române”, anunţă MApN.

Conform sursei citate, misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare.

„În acelaşi timp, aceste misiuni reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securităţii şi apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii şi transmite un mesaj puternic de solidaritate între aliaţi”, potrivit comunicatului de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici