Internările şi activitatea în Maternitatea Spitalului CF2 vor fi reluate de miercuri

Internările şi activitatea în Maternitatea Spitalului CF2 vor fi reluate de miercuri, la trei săptămâni de la închiderea acesteia, după ce prim-solista Teatrului Naţional de Operetă Amelia Antoniu şi Alice Roxana Preda au intrat în şoc toxic din cauza unei infecţii intraspitaliceşti.

242 afișări
Imaginea articolului Internările şi activitatea în Maternitatea Spitalului CF2 vor fi reluate de miercuri

Internările şi activitatea în Maternitatea Spitalului CF2 vor fi reluate de miercuri

Şeful Maternităţii de la Spitalul CF2 din Bucureşti, Eugen Tănase, a declarat marţi pentru MEDIAFAX că analizele au ieşit bune, astfel că de miercuri vor fi reluate internările şi activitatea secţiei şi vor reîncepe operaţiile.

"Au venit analizele de la epidemiologie şi au ieşit bune. Se vede că s-a făcut curăţenie şi dezinfecţie. Sunt mai bune decât s-au aşteptat. E curat ca într-un laborator de genetică", a medicul Eugen Tănase.

Problemele de la CF2 au intrat în vizorul autorităţilor după ce prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu şi Alice Roxana Preda au fost transferate la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) în stare gravă, în 20 aprilie, în şoc septic, în urma unor intervenţii chirurgicale minore la care au fost supuse în Spitalul CF2.

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Transpoturilor au declanşat propriile anchete la Spitalul CF2, iar secţiile de ginecologie, neonatologie şi blocul operator au fost închise în 23 aprilie.

Managerul Spitalului CF2 Constantin Tănase, şeful Secţiei de obstetrică-ginecologie, Cristian Gherasie, şi trei medici coordonatori pe specialităţile Medicină internă, Urologie şi ATI au fost demişi.

Ministerul Sănătăţii anunţa, la sfârşitul lunii aprilie, că afecţiunile Ameliei Antoniu şi Roxanei Preda sunt cauze ale asistenţei medicale acordate la Spitalul CF2, în cazul uneia dintre ele fiind depistat în sânge microorganismul de gram negativ - burkholderia cepacia care arată condiţiile improprii ale efectuării intervenţiilor.

Potrivit noului manager al Spitalului CF2, medicul Nicolae Efimov, membrii comisiei de anchetă a Ministerului Sănătăţii au stabilit, în urma rezultatelor de laborator, că Amelia Antoniu şi Alice Roxana Preda au fost infectate cu un germene "eminamente de spital", înrudit cu pseudomonas aeruginosa.

Colegiul Medicilor Bucureşti a declanşat ancheta disciplinară la Spitalul Clinic CF2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici