INTERVIU MEDIAFAX-GÂNDUL | Daniel Dragomir: În 2012 aveam probleme mari operative, filajul era redistribuit tot pe ţinte politice. Ponta este creaţia lui Rus şi Maior. Ţintele media, stabilite în Comitet la Guvern/ Ce spune despre Sebastian Ghiţă | VIDEO

Daniel Dragomir vorbeşte, la interviurile MEDIAFAX şi Gândul, despre ultimele audieri din Comisia SRI, despre declaraţiile lui Florian Coldea şi despre audierile ţinute la secret din dosarul “Black Cube”.

5784 afișări
Imaginea articolului INTERVIU MEDIAFAX-GÂNDUL | Daniel Dragomir: În 2012 aveam probleme mari operative, filajul era redistribuit tot pe ţinte politice. Ponta este creaţia lui Rus şi Maior. Ţintele media, stabilite în Comitet la Guvern/ Ce spune despre Sebastian Ghiţă | VIDEO

INTERVIU MEDIAFAX-GÂNDUL | Daniel Dragomir: În 2012 aveam probleme mari operative, filajul era redistribuit tot pe ţinte politice. Ponta este creaţia lui Rus şi Maior. Ţintele media, stabilite în Comitet la Guvern/ Ce spune despre Sebastian Ghiţă | VIDEO

 
Dragomir, despre Dumbravă: Îi spuneam Procurorul, venea dintre procurori. Zicea să arestăm
 
Fostul ofiţeri SRI Daniel Dragomir a declarat, într-un interviu acordat Gândul-Mediafax, că fostului director juridic al SRI, Dumitru Dumbravă, i se spunea Procurorul, unul dintre motive fiind că acesta vine din sistemul judiciar.
"Noi îi spuneam Procurorul, că provine din procurori, el vine din sistem. În perioada de pregătire spunea să arestăm, îi ziceam <<nu putem să arestăm, suntem SRI>>", a declarat Daniel Dragomir în cadrul interviului acordat Gandul-Mediafax.

Fostul ofiţer SRI susţine că există mărturii privind participarea unor judecători la petreceri ale SRI, dar şi privind vizite pe care Dumitru Dumbravă le-ar fi făcut mai multor judecători.

"Sunt la comisie cel putin trei situaţii concrete privind întâlniri dintre Dumbravă şi judecători învestiţi cu anumite dosare de corupţie, iar din cei 65 sunt unii care au prezentat inclusiv documente pe tema intervenţiei în anumite dosare", spune Dragomir.

"SRI nu este sub niciun asalt. Coldea şi acoliţii lui şi cei care au făcut lucruri neconstituţionale şi nelegale vor fi sub asalt. SRI va ieşi întărit", a precizat fostul ofiţer.

Dragomir: În 2012 aveam probleme mari operative, filajul era redistribuit tot pe ţinte politice
 
Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a declarat, joi, în cadrul unui interviu acordat Mediafax şi Gândul, că în 2012, la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu, era probleme din punct de vedere operativ, filajul fiind concentrat pe ţinte politice şi nu pe ţinte privind securitatea naţională.

"În 2012, la momentul acela, când a fost referendumul, aveam probleme mari de filaj, operative, că filajul era redistribuit tot pe ţinte politce. Nu te mai puteai ocupa de siguranţa naţională", a declarat Daniel Dragomir în cadrul interviului acordat Mediafax-Gândul.

Fostul ofiţer SRI susţine că după ce a fost arestat preventiv în dosarul deschis de DNA, Florian Coldea i-a transmis un mesaj, printr-un emisar.

"După ce am fost arestat am primit vizita unui emisar care mi-a transmis că domnul Coldea n-are nimic de-a face şi DNA a pregătit dosarul şi că SRI nu a fost implicat. A trimis domnul Coldea un emisar. (..) Mi-a zis acest lucru aia a înnebunit, nu ştiu ce are cu tine, eu nu ştiu nimic, aia are ceva cu tine", spune Dragomir.

Daniel Dragomir susţine că a avut o discuţie cu Florian Coldea în 2012, în care i-a prezentat probleme de constituţionalitate privind activitatea Serviciului, însă acesta a refuzat să precizeze ce i-a răspuns fostul prim adjunct, susţinând că : "Atunci când nu minte nu-şi aduce aminte, nu confirmă şi nu infirmă. La acel moment, Florian Coldea era deja plecat pe un drum din punct de vedere al mentalităţii care s-a sfârşit şi se va sfârşi foarte urât".

În ceea ce o priveşte la Codruţa Kovesi, Dragomir susţine că a lucrat foarte bine cu ea, în intervalul 2005-2007, atunci când conducea Parchetul General, în investigaţiile privindu-l pe sirianul Omar Hayssam.
 
Dragomir, despre interviul cu Sebastian Ghiţă: Lucrurile arată ca o răfuială între găşti
 
Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a declarat joi, într-un interviu MEDIAFAX-GÂNDUL, că interviul lui Sebastian Ghiţă, prezentat miercuri de Evenimentul Zilei, arată mai mult ca o "răfuială între găşti", deoarece fostul parlamentar încearcă să spună doar anumite lucruri, nu tot adevărul.

"Din punct de vedere al devoalării unor lucruri, Ghiţă este o persoană curajoasă, dar după interviul de aseară am avut un gust amar din punct de vedere al celui care încearcă să arate anumite lucruri. Când vii şi spui că o să prezint o fotografie... Lucrurile acestea arată ca o răfuială între găşti", a declarat Daniel Dragomir.

"Dacă e ceva de spus public, spunem cu documente. Dacă spunem că Maior nu ştia, că Florian Coldea era rău, Dâncu şi Rus erau extraordinari...Să spunem lucrurilor pe nume. Ori arătătm ce s-a întâmplat, ori încercăm să metamorfozăm sistemul şi să rămânem la butoane, dar să arătăm că au fost abuzuri la Ploieşti şi nu ştiu unde", a mai spus Dragomir.

Evenimentul Zilei a prezentat, miercuri, un interviu cu fostul parlamentar Sebastian Ghiţă în care acesta vorbeşte despre plecarea sa din ţară, ultima întâlnire cu Florian Coldea şi despre faptul că George Maior nu ar fi fost de acord în toate deciziile cu adjunctul său de la SRI.

Ghiţă vorbeşte şi despre o fotografie în care ar fi împreună cu Laura Codruţa Kovesi, dar poza a fost prezentată doar jurnalistului Ion Cristoiu.

Daniel Dragomir: Ponta este creaţia lui Rus şi Maior. Ţintele media, stabilite în Comitet la Guvern
 
Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a declarat, într-un interviu MEDIAFAX-GÂNDUL, că fostul premier Victor Ponta a fost creaţia lui Ioan Rus şi George Maior, susţinând că "ţintele", în special cele din media, erau stabilite într-un comitet constituit de Victor Ponta, în care erau SRI, DNA şi Guvernul.

"Ponta este creaţia lui Rus şi Maior. Am în faţă o decizie din 23 mai 2012, semnată de premierul Ponta. A fost numit premier în 7 mai 2012, la nici 10 zile, una dintre primele preocupări este să dea acest ordin care înfiinţează un comitet interministerial de combatere a evaziunii fiscale, infracţiuni economice şi combaterea corupţiei, condus de Ioan Rus. Faceţi legăturile cu declaraţiile lui Liviu Dragnea că s-a intervenit să fie Rus la Interne. Ulterior, acest comitet a fost condus de Oprea", a declarat Daniel Dragomir.

Acesta susţine că în comitetul interministerial se stabileau "ţintele" media.

"Există note, rapoarte ale activităţii acestui grup. Nu sunt secrete. Veţi descoperi că în acest şedinţe la masă era Guvernul, SRI şi DNA şi cum au fost ţinte trusturile media. Una dintre ele, pe zona aceasta, a fost trustul dumneavoastră, a fost Antena, Realitatea, România Liberă.(...) Se stabileau directive, asta trebuie înţeles. Toate cele aflate în responsabilitate trebuie combătute, dar avem legi, de ce stabilesc printr-o hotărâre secretă prin CSAT şi protocol urmărirea penală se făcea în baza unor decizii secrete", a mai spus Dragomir.

Daniel Dragomir: Ultima discuţie cu Coldea, la un an după ce am plecat din SRI

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a declarat, joi, într-un interviu acordat Mediafax şi Gândul, că ultima discuţie cu Florian Coldea a avut-o în anul 2013, în decembrie, la un an după ce a demisionat din Serviciu, menţionând că au păstrat legătura.

"Dacă îmi amintesc bine, ultima discuţie face to face am avut-o (n.r. cu Florian Coldea) în decembrie 2013 la un an după ce am plecat. Am păstrat o relaţie având în vedere că mai schimbam opinii pe anumite subiecte. Aveam deja o serie de informaţii la acel moment potrivit cărora exista o intenţie din partea DNA şi a domniei sale a îmi fabrica un dosar. L-am confruntat cu această situaţie, <<dacă aveţi semne de întrebare, nu mai mergeţi prin toate locurile ci spuneţi ce doriţi>>. A avut loc (n.r. întâlnirea) la sediul central al Serviciului, aşa numita pădure, la pădure, în biroul domneii sale. Mă anunţam şi eram primit fără niciun fel de formalităţi. Mergeam cel puţin o dată pe săptămână, dacă nu de două ori, acolo", a declarat Daniel Dragomir într-un interviu acordat Mediafax-Gândul.

Fostul ofiţer SRI a explicat şi care a fost relaţia sa cu Florian Coldea de-a lungul timpului.

"Eu am intrat în SRI, în Academie, în 1997, (..) fusesem olimpic internaţional la filosofie. Am ales Academia de Informaţii. În 1998, o persoană apropiată de mine care era profesor în Academie, mi l-a recomandat pe Coldea, era locotenet. (..) L-am cunoscut în 1998, am efectuat toată perioada de practică cu el ca ofiţer coordonator al meu, până în 2001 când am terminat Academia. Am fost solicitat la Unitatea Antiteroistă să rămân şi l-am avut pe Florian Coldea şef. Când era şef de birou, eram în acelaşi birou, când a avansat l-am urmat, când a ajuns prim-adjunct am ajuns locţiitor. Până în 2005 am stat în birou cu el. Când a fost numit prim-adjunct, relaţiile au fost intermediate de şefi, dar erau foarte apropiate", a mai spus Dragomir.

Daniel Dragomir a demisionat din SRI în anul 2013.

Urmare a dezvăluirilor sale despre implicarea Serviciului în Justiţie, politică şi media, în Comisia de Control SRI din Parlament au avut loc audieri maraton, începând cu luna octombrie 2017.

Dragomir este cercetat în “Black Cube”, dosar în care este suspectat că ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei. El a acuzat că procurorii tergiversează dosarul, în loc să îl trimită în judecată.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici