INTERVIU - Nemirschi: În cazul gropilor de gunoi argumentul e că ne pute în faţa uşii, nu că cere UE

Ministrul Mediului Nicolae Nemirschi vorbeşte, într-un interviu acordat MEDIAFAX, despre cum România - fata de la ţară chemată la oraş în UE - va scăpa conjunctural de infringement-ul în problema gropilor de gunoi, despre taxa auto şi despre Roşia Montană, precum şi despre relaţia sa cu Radu Mazăre.

73 afișări
Imaginea articolului INTERVIU - Nemirschi: În cazul gropilor de gunoi argumentul e că ne pute în faţa uşii, nu că cere UE

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Rep.: Agenţia participă, ar mai fi câteva consultări publice, una în Ungaria, una la Bucureşti.

N. N.: Facem un desfăşurător şi discutăm separat. Oricum, este o chestiune care deja la un moment dat va trebui tranşată.

Eu am tot spus odată că merg acolo eu ca să văd. Nu am văzut decât filme, fotografii, multe dosare, multe situaţii, multe raportări, dar cu ochii mei n-am văzut. Vreau să ajung acolo. O să ajung sigur, fără voi, fără presă, pentru că în momentul când am vrut să merg cu voi, de fapt s-a făcut o revoluţie la Roşia Montană acolo. Erau şi investitori, şi ONG-uri, şi abia îl aşteptau pe Nemirschi să-l bage în cazan să-l fiarbă.

Deci, la momentul ăsta, şi probabil nici după aceea, ministrul Mediului, indiferent cum se va numi el, nu are absolut nicio implicaţie. Există comisii din care fac parte specialişti care îşi asumă chestiunea asta, dacă este bine sau dacă este rău din punct de vedere al mediului. Dacă este bine sau dacă este rău din punct de vedere al naţiunii române este Guvernul României cel care răspunde.

Rep.: Ministrul Nemirschi la ora asta ştie proiectul cel nou, sunt sigur că a văzut cumva parametrii lui şi ştie ce înseamnă el pentru mediu. Ce părere are ministrul Nemirschi despre proiectul acesta în forma lui de acum, cu PUZ-ul cel nou? Ce crede ministrul de astăzi?

N. N.: Ministrul Mediului, în momentul când vine cu o afirmaţie pro sau contra asupra unui subiect foarte sensibil, creează o emulaţie în piaţă. Deci ministrul Mediului nu răspunde la această întrebare.

Rep.: Există presiuni politice pe tema Roşia Montană? Au fost?

N.N.: Eu personal nu am primit. Niciodată. Poziţia mea este foarte clară, la acest capitol şi la alte capitole, şi nimeni nu mă va influenţa niciodată.

Cunosc foarte bine ce înseamnă să iei decizii, cunosc foarte bine ce înseamnă să ţi le asumi, cunosc foarte bine ce înseamnă să te joci cu vorbe sau cu decizii. Arhitectul-şef Nemirschi, viceprimarul din primul mandat Nemirschi, viceprimarul din mandatul doi Nemirschi a luat decizii care nu au fost contrazise de niciun fel de autoritate, instituţie, până în ziua de astăzi.

(Interviu realizat de Ovidiu Vanghele; ovidiuv@mediafax.ro)

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici