Inundaţii de proporţii în 16 judeţe. MAI a mobilizat personalul din mai multe judeţe neafectate pentru sprijni zonele lovite de viituri

În ultimele 24 de ore, din cauza precipitaţiilor abundente, 25 de case, 346 de curţi, 73 de beciuri şi subsoluri, precum şi 11 străzi din 16 judeţe ale ţării, au anunţat, vineri dimineaţă, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

2082 afișări
Imaginea articolului Inundaţii de proporţii în 16 judeţe. MAI a mobilizat personalul din mai multe judeţe neafectate pentru sprijni zonele lovite de viituri

Inundaţii de proporţii în 16 judeţe. MAI a mobilizat personalul din mai multe judeţe pentru spriini zonele afectate

Potrivit IGSU, în contextul valabilităţii avertizărilor hidrologice cod roşu de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice Bega, Timiş şi Caraş, pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităţilor şi autorităţilor locale, la nivelul judeţelor Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara au fost suplimentate echipajele cu pompieri din turele libere.

Totodată, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, prin IGSU, în cursul zilei de joi s-a dispus suplimentarea personalului şi a tehnicii de intervenţie în judeţele Caraş-Severin şi Timiş. Cele 19 motopompe de mică şi mare capacitate (13 trimise în sprijin în Caraş-Severin şi 6 în Timiş) au fost mobilizate din judeţele Dolj, Mehedinţi, Teleorman şi Olt, în care nu s-au înregistrat situaţii de urgenţă grave cauzate de vremea nefavorabilă.

„O situaţie deosebită s-a produs în localitatea Fârdea, judeţul Timiş, de unde au fost evacuate 8 persoane suprinse de creşterea rapidă a nivelului apei. Un alt caz similar a avut localitatea Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin, unde 20 de persoane, printre care şi 12 copii, izolate de viitură în 2 locuinţe, au fost evacuate din zona de pericol pe cale aeriană. De asemenea, la nivelul judeţului Caraş-Severin, din 5 localităţi sau mai evacuat/autoevacuat din cauza viiturilor 50 de persoane”, anunţă IGSU.

De asemenea, în judeţul Caraş-Severin, în localităţile Obreja şi Ciuta, din cauza riscului de rupere a digului de protecţie pe râul Bistra au fost luate măsuri pentru posibila evacuare a aproximativ 500 de persoane.

Conform IGSU, până la acest moment evoluţia situaţiei nu a impus luarea măsurii de evacuare, dar echipaje de intervenţie lucrează, la ora transmiterii ştirii, la consolidarea şi supraînălţarea digului care protejează localităţile.

În ultimele 24 de ore au fost emise 11 mesaje prin sistemul Ro-Alert la nivelul a 10 judeţe, respectiv Argeş, Arad, Călăraşi, Caraş-Severin, Harghita, Mureş, Satu-Mare, Suceava şi Timişoara.

Din cauza inundaţiilor, traficul rutier este oprit pe un drum naţional (DN 58 - Caraş-Severin), trei drumuri judeţene (DJ 131A, DJ 137, DJ 137A -Harghita) şi a fost temporar afectat pe nouă drumuri naţionale (DN 57, DN 6, DN 68 din Caraş-Severin, DN 1R – Cluj, DN 74, din Hunedoara, DN 22D din Tulcea, DN 17B din Neamţ, DN 16, din Mureş şi DN 1F din Cluj) şi trei drumuri judeţene (DJ 106, DJ 106A din Sibiu şi DJ 242 din Galaţi).

La ora transmiterii ştirii, ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, se intervine în judeţele Caraş-Severin şi Cluj pentru evacuarea apei din curţi şi locuinţe, precum şi pentru consolidarea unui dig de protecţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici