INUNDAŢII ÎN ŢARĂ: Şase persoane au fost salvate din zonele cu risc de inundaţii din judeţele Hunedoara şi Dolj

Şase persoane au fost salvate de poliţişti, jandarmi şi pompieri din zonele cu risc de inundaţii din localităţile Aninoasa, judeţul Hunedoara, şi Ghera, judeţul Dolj, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

427 afișări
Imaginea articolului INUNDAŢII ÎN ŢARĂ: Şase persoane au fost salvate din zonele cu risc de inundaţii din judeţele Hunedoara şi Dolj

INUNDAŢII ÎN ŢARĂ: Şase persoane au fost salvate din zonele cu risc de inundaţii din judeţele Hunedoara şi Dolj (Imagine: Arhiva Mediafaxfoto)

Aproximativ 800 de poliţişti, pompieri şi jandarmi au intervenit în ultimele 24 de ore în localităţile afectate de inundaţii.

Echipele de intervenţie au salvat şase persoane din localităţile Aninoasa şi Ghighera, iar mai multe animale aflate în zonele cu risc de inundaţii au fost duse în locuri mai sigure, cu sprijinul jandarmilor şi pompierilor salvatori, arată Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat de presă.

În prezent nu mai sunt localităţi izolate complet de ape, în care să nu se poată ajunge sau interveni, dar rămân în continuare în atenţia autorităţilor situaţiile din localităţile Nereju (judeţul Vrancea) şi Lopătari (judeţul Buzău), unde accesul către locuitori se face doar pietonal, fiind luate măsuri pentru refacerea drumurilor. În aceste localităţi nu au fost anunţate până în prezent situaţii de urgenţă medicală, a precizat MAI.

Potrivit prognozelor meteorologice, situaţia la nivel naţional urmează să se stabilizeze, rămânând ca prioritate codul portocaliu instituit pe Dunăre, sectorul Porţile de Fier - Zimnicea. În judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman sunt activate, sub coordonarea prefecţilor, Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, care monitorizează evoluţia situaţiei hidrologice, coordonând intervenţia în situaţii de urgenţă. În toate localităţile din judeţele unde există riscul inundaţiilor se asigură permanenţa la sediul primăriilor şi prefecturilor, pentru informarea operativă a populaţiei, în caz de nevoie, potrivit sursei citate.

De asemenea, Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne are pregătit la sol, în caz de urgenţe, nouă elicoptere dotate cu aparatură medicală şi echipaje specializate.

În ultimele ore, Ministerul Afacerilor Interne a acţionat cu peste 180 de mijloace de intervenţie, la care se adaugă 120 de la alte structuri sau autorităţi locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici