Investiţie de peste 16 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere în Timişoara

O nouă conexiune între partea de nord şi de sud a Timişoarei şi un pod nou peste canalul Bega, precum şi lărgirea bulevardului Dâmboviţa sunt pe lista de investiţii din fonduri europene, potrivit unui proiect demarat de Primăria oraşului, cu o valoare de 16,3 milioane de euro.

1212 afișări
Imaginea articolului Investiţie de peste 16 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere în Timişoara

Primăria municipiului Timişoara a demarat un proiect de investiţii de 78,7 mil. lei (16,3 mil. euro), susţinut din fonduri europene, pentru realizarea unei noi conexiuni între partea de nord şi de sud a oraşului, între strada Gării şi bulevardul Dâmboviţa, inclusiv prin construcţia unui nou pod peste canalul Bega, precum şi lărgirea bulevardului Dâmboviţa până la intersecţia cu strada Ion Barac, scrie Ziarul Financiar.

„Podul Solventul va fi primul nou construit în Timişoara după Revoluţie şi va asigura o conexiune extrem de necesară între nordul şi sudul oraşului, respectiv zonele Mehala-Ronaţ-Blaşcovici şi Dâmboviţa - Calea Şagului. Împreună cu pasajul Solventul, această investiţie reprezintă cele mai mari proiecte de infrastructură rutieră din ultimii zeci de ani în Timişoara şi vor asigura închiderea Inelului IV de circulaţie în zona de vest a municipiului”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timişoarei, într-un comunicat de presă.

Primăria Timişoara a demarat în prezent achiziţia serviciilor de proiectare pentru Inelul IV Vest, investiţie estimată la peste 1,1 mil. lei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici