Înveţi online, schimbă-ţi programul! Recomandările psihologului pentru elevi. „Rezultatele şcolare se pot schimba în timp”

  • Dacă înveţi online, ai grijă să îţi adaptezi şi programul
  • Mihaela Dinu, psiholog: Să te trezeşti în fiecare zi ca şi cum mergi la şcoală
  • Mihaela, psiholog: Programul dezechilibrat duce la scăderea capacităţii de a învăţa
503 afișări
Imaginea articolului Înveţi online, schimbă-ţi programul! Recomandările psihologului pentru elevi. „Rezultatele şcolare se pot schimba în timp”

FOTO: Profimedia

David Păsărin este elev în clasa a XI-a şi recunoaşte că, odată cu învăţarea online, de acasă, şi programul lui s-a dat peste cap. Se pune la somn numai la ore târzii şi se trezeşte în funcţie de cum începe orele a doua zi. Uneori, chiar cu 10 minute înainte să intre profesorul pe zoom.

„Recunosc că la începutul şcolii aveam un program pe care îl respectam, mă trezeam zilnic la şapte, dar acum nu mai pot. Nu mai e acelaşi gând că trebuie să mă culc acum pentru că mâine trebuie să fiu la ora aia în picioare. Noi, ca elevi, dacă învăţăm de acasă suntem într-un mediu familiar, foarte relaxant şi ne pierdem atenţia, nu suntem serioşi şi nici la ore nu suntem atenţi, programul e foarte greu de respectat”, spune David. 

Psihologul Mihaela Dinu îţi atrage atenţia să nu faci ca David. Îţi explică de ce este bine pentru organism să respecţi un program fix. De exemplu, te trezeşti la ora şapte, faci mişcare după-masa şi te pui la somn la aceeaşi oră în fiecare zi. 

„Tot ceea ce nu are rutină şi organizare dezechilibrează. Ne vine foarte greu să ne adaptăm. Şi dacă vorbim de copii, vorbim despre scăderea randamentului din punct de vedere cognitiv. Oboseala acumulată duce la scăderea capacităţii de a învăţa.  Rezultatele şcolare se pot schimba în timp. Pentru un copil, un program înseamnă foarte mult. Structurarea unui program, respectarea unei rutine. De la rutina de masă, somn, învăţat”, explică Mihaela Dinu, psiholog Salvaţi Copiii.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici