Ioan Dascălu a fost avansat în grad de chestor prin decret al Preşedintelui

Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Ioan Dascălu, care a fost numit în funcţie după demiterea lui Dan Fătuloiu, a fost avansat în grad de chestor de poliţie, prin decret prezidenţial, alături de alţi patru comisari-şefi.

460 afișări
Imaginea articolului Ioan Dascălu a fost avansat în grad de chestor prin decret al Preşedintelui

Ioan Dascălu a fost avansat în grad de chestor prin decret al Preşedintelui (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Până la semnarea decretului de către preşedintele Traian Băsescu, Ioan Dascălu, noul şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din MAI, a fost comisar-şef de poliţie, potrivit unui comunicat de presă de luni al Administraţiei Prezidenţiale.

Alături de acesta au mai fost avansaţi în grad de chestor comisarii-şefi Gabriel Ţîru, Vasile Viorel, Ioan Handra şi Vasile Guşatu.

Gabriel Ţîru este directorul Institutului de Criminalistică din MAI, iar Viorel Vasile este directorul Direcţiei de Investigaţii Criminale (DIC) din cadrul Poliţiei Române.

Ioan Handra este şeful Poliţiei de Frontieră Arad, iar Vasile Guşatu este directorul Direcţiei de Resurse Umane al Poliţiei de Frontieră Române (PFR).

Ioan Dascălu a fost numit în funcţia de secretar de stat în MAI şi şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică în 23 noiembrie, după ce ministrul Traian Igaş l-a destituit pe Dan Valentin Fătuloiu din respectivele funcţii. Dascălu a fost, timp de trei ani, ataşat de Interne la Ambasada României din Marea Britanie.

Numirea lui Dascălu a survenit implicării secretarului de stat în MAI, Dan Fătuloiu, într-un amplu scandal de corupţie.

Dan Fătuloiu, alături de fiul său, Alexandru (administrator a şase firme-n.r.), l-a denunţat pe omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu că a vrut să-l mituiască, în schimbul rezolvării favorabile a celor 48 de dosare penale în care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridică la un milion de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici