Iohannis, de Ziua Eroilor : „Ei constituie modele demne de urmat pentru tinerele generaţii şi cele viitoare”

Prin devotamentul şi jertfa nepreţuită a eroilor au fost apărate integritatea şi libertatea ţării şi s-a afirmat demnitatea naţională a României, spune Klaus Iohannis, de Ziua Eroilor: „Ei constituie modele demne de urmat pentru tinerele generaţii şi cele viitoare”.

109 afișări
Imaginea articolului Iohannis, de Ziua Eroilor : „Ei constituie modele demne de urmat pentru tinerele generaţii şi cele viitoare”

Iohannis, de Ziua Eroilor : „Ei constituie modele demne de urmat pentru tinerele generaţii şi cele viitoare”

„Suntem astăzi, împreună, aici, pentru a celebra Ziua Eroilor noştri, odată cu sărbătoarea Înălţării Domnului, un moment cu profunde semnificaţii spirituale. Cu acest prilej, aducem piosul nostru omagiu jertfei tuturor eroilor români care, de-a lungul veacurilor, şi-au sacrificat viaţa pe câmpurile de luptă, pentru pământul românesc, pentru apărarea ţării şi întregirea neamului, pentru libertate, dreptate şi democraţie. Prin devotamentul şi jertfa lor nepreţuită au fost apărate integritatea şi libertatea ţării şi s-a afirmat demnitatea naţională a României”, spune Klaus Iohannis în alocuţiunea sa cu ocazia „Zilei Eroilor”, care se desfăşoară la Monumentul „Mormântul Ostaşului Necunoscut” din Parcul Carol I din Capitală.

Şeful statului afirmă că eroii neamului nostru au fost şi continuă să fie adevărate simboluri ale abnegaţiei, ale curajului şi ale simţului datoriei.

„Lăsând în urma lor lecţia dăruirii de sine pentru idealul de a servi patria, ei constituie modele demne de urmat pentru tinerele generaţii şi cele viitoare. Cea mai de preţ moştenire este exemplul lor de credinţă în idealurile naţionale, de tărie şi patriotism. Valorile şi principiile care le-au călăuzit destinul ne rămân şi nouă repere de responsabilitate pentru a lăsa urmaşilor noştri o Românie dezvoltată, ai cărei cetăţeni trăiesc în unitate, prosperitate şi solidaritate, o ţară demnă şi pe deplin integrată în comunitatea statelor libere şi democratice”, adaugă Iohannis.

De asemenea, şeful statului arată că România are în prezent o Armată modernă, capabilă să îşi îndeplinească misiunile conform angajamentelor asumate, alături de aliaţii din cadrul NATO şi împreună cu statele europene.

„România este în prezent un veritabil furnizor de securitate în regiunea Mării Negre, un aliat şi un partener credibil şi puternic în NATO şi în Uniunea Europeană, precum şi în relaţia cu partenerul nostru strategic, Statele Unite ale Americii. Aducem astăzi un omagiu şi militarilor români căzuţi la datorie în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest, precum şi în misiunile derulate sub egida organizaţiilor internaţionale la care România este parte. Ei au luptat pentru a apăra interesele ţării noastre, demonstrând fermitatea angajamentelor României faţă de aliaţii şi partenerii săi externi şi faţă de valorile democraţiei. Lecţia de devotament, altruism, patriotism şi spirit de sacrificiu pe care o reprezintă jertfa eroilor neamului românesc trebuie să ne inspire pe toţi, să ne apropie mai mult de valorile pe care este clădită România modernă: unitate, democraţie, prosperitate şi solidaritate”, menţionează Klaus Iohannis.

El a amintit şi de personalul medical care şi-a pierdut viaţa în această pandemia de COVID-19.

„Avem datoria de a menţine vie memoria Eroilor Neamului şi de a arăta că am înţeles sensul luptei şi jertfei lor supreme. Recunoştinţă veşnică eroilor noştri! Dumnezeu să îi odihnească în pace”, încheie Klaus Iohannis.

La ceremonie participă, alături de Iohannis, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, premierul Florin Cîţu, precum şi mai mulţi membri ai Guvernului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici