Iohannis, de Ziua Veteranilor de Război: România vă va purta veşnică recunoştinţă!

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, arătând că una dintre cele mai importante pagini din istoria României a fost scrisă de către eroii celui de-Al Doilea Război Mondial, veteranii noştri de astăzi şi că România le va purta recunoştinţă.

398 afișări
Imaginea articolului Iohannis, de Ziua Veteranilor de Război: România vă va purta veşnică recunoştinţă!

Klaus Iohannis (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Astăzi, cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, îi omagiem pe cei care au apărat necondiţionat pământul strămoşesc al patriei, indiferent pe ce front au luptat. Acum, la ceas aniversar, se cuvine să le aducem recunoştinţa noastră pentru tot ceea ce au făcut în slujba poporului român. ncontestabil, una dintre cele mai importante pagini din istoria României a fost scrisă de către eroii celui de-Al Doilea Război Mondial – veteranii noştri de astăzi. Ei sunt cei care s-au întors de pe front la casele lor, cu durerea în suflet a pierderii camaradului, cu adânci răni fizice şi psihice, spre a fi dovada vie a jertfelor acestui neam greu încercat. Aceşti bravi ostaşi ne-au învăţat că dragostea de ţară nu se măsoară în cuvinte, ci în fapte”, se arată în mesajul preşedintelui României, transmis de Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis a transmis veteranilor de război: ”Venerabili veterani, vă mulţumim pentru sacrificiile pe care le-aţi făcut pentru ţară. Ne-aţi arătat ce înseamnă cu adevărat patriotismul, onoarea, demnitatea şi v-aţi câştigat un loc în paginile istoriei naţionale. România vă va purta veşnică recunoştinţă!”.

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete privind înaintarea în grad a unor veterani de război.

Au fost înaintaţi în gradul de general-maior - cu două stele, în retragere, generalul de brigadă, în retragere, veteran de război, Iancu Ştefan din Ministerul Apărării Naţionale şi general de flotilă aeriană, în retragere, veteran de război, Ştefănescu Ioan din Ministerul Apărării Naţionale.

Şeful statului a mai acordat gradul de general de brigadă - cu o stea, în retragere, coloneilor în retragere, veterani de război, Căiniceanu Ion din Ministerul Apărării Naţionale, Dobrovie Nicolae din Ministerul Apărării Naţionale, Dumitrescu Gheorghe din Ministerul Apărării Naţionale, Miu Constantin din Ministerul Apărării Naţionale, Ţundrea Alexandru din Ministerul Apărării Naţionale, Crudu Gheorghe din Ministerul Afacerilor Interne, Ion Gheorghe din Ministerul Afacerilor Interne, Marin Ilie din Ministerul Afacerilor Interne, Paraschiv Gheorghe din Ministerul Afacerilor Interne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici