Iohannis, despre pregătirea piloţilor ucraineni pe F-16: Este posibil să se înceapă deja în august

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că este posibil ca pregătirea piloţilor ucraineni pe aeronave F-16 să înceapă în luna august. „Începem la sfârşitul acestei veri şi va fi un proiect care va ţine foarte mult”, a spus şeful statului.

89 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre pregătirea piloţilor ucraineni pe F-16: Este posibil să se înceapă deja în august

Iohannis, despre pregătirea piloţilor ucraineni pe F-16: Este posibil să se înceapă deja în august

Întrebat luni de un jurnalist despre data la care vor începe antrenamentele pe aeronavele F-16 ale piloţilor ucraineni, în condiţiile în care presa internaţională vorbeşte despre luna august, şeful statului a spus: „Da, este posibil să se înceapă deja în august, dar nu cred că are multă valoare să spunem acum o dată. Este un proces care pentru noi este important şi este important să se menţină”.

Klaus Iohannis susţine că acesta va fi un proces de durată.

„Noi nu antrenăm piloţi din august până în septembrie, ci începem la sfârşitul acestei veri şi va fi un proiect care va ţine foarte mult. Interesul meu este să avem un proiect bine pregătit, solid, cu instructori foarte performanţi şi să avem aici un proiect de succes pentru armată”, a adăugat Iohannis.

Aceasta a anunţat săptămâna trecută că România a înaintat deja o propunere aliaţilor din NATO pentru a deveni centru de pregătire pentru avioane de luptă F-16. El nu a dezvăluit, din motive de securitate, ce bază va fi responsabilă pentru acest centru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici