Iohannis îi cere procurorului general să demareze cercetări în cazul intervenţiei Jandarmeriei

Preşedintele Klaus Iohannis i-a solicitat, sâmbătă, procurorului general, Augustin Lazăr, demararea de urgenţă a cercetărilor în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi elucidării modului concret în care s-a produs intervenţia Jandarmeriei, pentru restabilirea ordinii publice, la protestul de vineri

1454 afișări
Imaginea articolului Iohannis îi cere procurorului general să demareze cercetări în cazul intervenţiei Jandarmeriei

Iohannis îi cere procurorului general să demareze cercetări în cazul intervenţiei Jandarmeriei

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a solicitat astăzi, 11 august a.c., Procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, demararea de urgenţă a cercetărilor în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi elucidării modului concret în care s-a produs intervenţia Jandarmeriei, pentru restabilirea ordinii publice, la protestele de aseară din Piaţa Victoriei din Bucureşti”, se arată într-un comunicat de poresă remis MEDIAFAX.

De asemenea, Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat Procurorului general stabilirea legalităţii intervenţiei şi identificarea persoanelor şi a gradului de implicare sau vinovăţie a tuturor celor care au luat parte la incidentele violente petrecute în Capitală.

Citeşte şi: Jandarmeria: Ordinul de intervenţie în forţă a fost primit de la prefectul Capitalei. S-a intervenit moderat, raţional/ Marius Militaru, şef comunicare: Vorbim de o singură armă sustrasă. Colega noastră lovită ar putea rămâne paralizată | VIDEO

440 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, la protestul din Piaţa Victoriei, iar 24 dintre acestea erau jandarmi, informează ISU Bucureşti-Ilfov, precizând, totodată, că 65 de pacienţi au avut nevoie de spitalizare (nouă jandarmi).

În Piaţa Victoriei, au existat, în mod repetat, ciocniri violente între manifestanţi şi forţele de ordine.

Protestatarii au forţat gardurile, au aruncat în acelaşi timp şi cu pietre, sticle şi alte obiecte către jandarmi, iar aceştia au intervenit cu spray-uri, gaze lacrimogene şi, ulterior, şi cu tunuri de apă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici