Video Iohannis: Nu ne permitem să slăbim vigilenţa. Suntem pe un trend ascendent/ România a depăşit pragul de 10.000 de persoane infectate

  • România a depăşit joi pragul de 10.000 de persoane infectate cu coronavirus şi se află pe un trend ascendent, a constatat Iohannis care a atras din nou atenţia asupra respectării regulilor.
  • Iohannis a susţinut o declaraţie de presă la ora 14.00 în contextul videoconferinţelor pe care le are cu liderii europeni despre programele de ajutor pentru susţinerea economiei şi sistemului de sănătate, puternic afectate de epidemia de coronavirus.
5715 afișări

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că în România s-a înregistrat o creştere semnificativă a cazurilor de coronavirus în ultimele 24 de ore şi atrage atenţia că există, la nivel mondial, un risc major ca epidemia să se reaprindă.

„Avem o creştere semnificativă a cazurilor confirmate în ultimele 24 de ore, aproape 400 de cazuri noi. Aceste date ne arată că suntem încă pe un trend ascendent al epidemiei şi trebuie să continuăm să respectăm cu stricteţe şi cu sfinţenie măsurile de igienă şi distanţare socială. Nu ne putem permite să slăbim deloc vigilenţa, pentru că nu ne aflăm încă în etapa în care putem vorbi de la o plafonare a curbei infecţiei în ţara noastră”, a spus şeful statului.

Potrivit acestuia, există un risc major ca epidemia să se reaprindă, chiar şi în zonele în care aceasta părea să fie ţinută sub control.

„De altfel, cele mai multe state se află încă în primele faze ale epidemiei, iar ţările care au fost afectate mai devreme se observă o reapariţie îngrijorătoare a cazurilor. Dovezile medicale sugerează că cea mai mare parte a populaţiei lumii se poate contamina, ceea ce înseamnă că există un risc major ca epidemia să se reaprindă foarte uşor, chiar şi în acele zone unde părea a fi ţinută sub control”, a mai spus Iohannis.

Grupul de Comunicate Strategică a anunţat, joi, că numărul persoanelor confirmate cu COVID-19 în România a depăşit 10.000. De asemenea, au fost înregistrate 527 de decese şi aproape 2.500 de cazuri de persoane vindecate.


Declaraţii LIVETEXT susţinute de Iohannis la Cotroceni:

- Avem o creştere semnificativă a cazurilor confirmate în ultimele 24 de ore, aproape 400 de cazuri noi. Aceste date ne arată că suntem încă pe un trand ascendent al epidemiei şi trebuie să continuăm să respectăm cu stricteţe şi cu sfinţenie măsurile de igienă şi distanţare socială. Nu ne putem permite să slăbim deloc vigilenţa, pentru că nu ne aflăm încă în etapa în care putem vorbi de la o plafonare a curbei infecţiei în ţara noastră

- De altfel, cele mai multe state se află încă în primele faze ale epidemiei, iar ţările care au fost afectate mai devreme se observă o reapariţie îngrijorătoare a cazurilor. Dovezile medicale sugerează că cea mai mare parte a populaţiei lumii se poate contamina, ceea ce înseamnă că există un risc major ca epidemia să se reaprindă foarte uşor, chiar şi în acele zone unde părea a fi ţinută sub control

- Dovezile medicale arata ca cea mai mare parte a populatiei se poate infecta, si epidemii pot aparea oriunde

- La ora 18 voi participa la o videoconferinta pe tema problemelor pandemiei

- Vom discuta documentul relansarii economice, avem nevoie de o asemenea foaie de parcurs, ce mai importanta parte este asigurarea unei independente a sistemului medical

- Trebuie ca statele membre sa isi consolideze sistemele medicale

- Asigurarea unui program de investitii bazat pe industrie, este necesara o subventie substantiala pentru relansare, voi sustine crearea unui fond de care sa beneficieze toate statele, acest buget va trebui sa fie un buget colateral.

- Voi sustine politica de coeziune si agriculturii sunt politici esentiale in planurile viitoare

- UE, prim masurile luate, a fost deja mobilizata suma de 1 miliard si jumatate de miliarde pentru Romania


Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că purtarea măştii va deveni obligaţie. Oamenii vor purta mască în spaţiile publice închise şi transportul în comun. Şeful statului spune că s-ar putea renunţa la mască abia la anul.

Miercuri, Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu premierul Ludovic Orban şi miniştrii pentru a dezvolta un nou plan de măsuri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici