Iohannis: Sistemul educaţional îi minte pe elevi şi pe părinţi că le dă o educaţie potrivită

Sistemul educaţional "îi minte pe elevi şi pe părinţi că le dă o educaţie potrivită", declară preşedintele Klaus Iohannis, potrivit căruia investitorii cer meseriaşi, iar România este plină de licee teoretice, dar nu are nicio şcoală care-i pregăteşte pe tineri pentru o meserie.

694 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Sistemul educaţional îi minte pe elevi şi pe părinţi că le dă o educaţie potrivită

Iohannis: Sistemul educaţional îi minte pe elevi şi pe părinţi că le dă o educaţie potrivită

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, la Timişoara, că România nu are un sistem educaţional care reuşeşte să pregătească tinerii pentru viaţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nici măcar nu reuşim să atingem gradul de alfabetizare pe care l-am avut cu ani în urmă. Cum ne putem explica faptul că toţi investitorii cer meseriaşi şi noi avem o ţară plină de licee teoretice, dar nicio şcoală care-i pregăteşte pentru o meserie. Rezultatul e o tragedie naţională, îi ducem pe toţi până la bacalaureat, îi minţim. Deci, actualul sistemul educaţional îi minte pe elevi şi pe părinţi că le dă o educaţie potrivită. Nu le dă, pentru că nu e adaptată pieţei muncii. Şi atunci toţi ajung la bac şi cred că e totul ok, dar nu e", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele consideră că părinţii ar trebui să-i înveţe pe copii că este "onorabil să fi un meseriaş bun".

"Părinţii le spun că trebuie să aibă o diplomă. Dar viaţa nu se construieşte pe diplomă, ci pe abilităţi, pe pregătire profesională. Trebuie să creştem calitatea în învăţământul universitar, să le spunem tinerilor că poate e bine atunci când aleg să studieze să o facă legat cu ce se cere pe piaţa muncii şi cu ce abilităţi şi aptitudini au. Atunci lucruri vor merge mai bine", a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, vineri, la deschiderea anului academic de la cele patru universităţi de stat din Timişoara.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici