ÎPS Teodosie, fără teamă de COVID: 10.000 de oameni vor veni la Slujba de Bobotează, în Portul Tomis

  • Circa 10.000 de oameni sunt aşteptaţi la slujba de Bobotează, care se va desfăşura în Portul Tomis, unde vor fi aruncate în mare şi tradiţionalele cruci, a declarat, luni, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului,
  • Arhiepiscopia a pregătit aproape 120.000 de sticle pentru apă sfinţită, a precizat înaltul prelat.
  • După slujba de Bobotează din Portul Tomis, din Constanţa, ÎPS Teodosie va oficia, la ora 14.45, la Ovidiu, slujbă pe faleza cea nouă.
484 afișări
Imaginea articolului ÎPS Teodosie, fără teamă de COVID: 10.000 de oameni vor veni la Slujba de Bobotează, în Portul Tomis

ÎPS Teodosie, fără teamă de COVID: 10.000 de oameni vor veni la Slujba de Bobotează, în Portul Tomis

ÎPS Teodosie a declarat, luni, presei, că Arhiepiscopia a organizat la fel ca în fiecare an sărbătoarea Bobotezei, pentru că „sărbătorile trebuie să învingă pandemia”.

„Dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiţi de boală. Pentru că vrem să biruim boala cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru că e sărbătoarea darurilor, sărbătoarea sfinţeniei, multe raze de sfinţenie vor fi mâine şi poimâine asupra apei care se sfinţeşte şi asupra oamenilor care vin la această sfinţire. Tocmai de aceea am pregătit ca în fiecare an Boboteaza. Vom face procesiune în Portul Tomis, unde este foarte larg, ca oamenii să nu stea înghesuiţi. Le dăm şi toate instrucţiunile, invit şi Jandarmeria şi Poliţia să fie printre oameni ca să păzească toate regulile, iar noi ne facem slujba ca în fiecare an pentru că slujbele nu se schimbă în pandemii, ci rămân aceleaşi”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie a anunţat că în ajunul Bobotezei va începe slujba Sfintei Liturghii, la ora 5.15, la 7.15 preoţii vor fi afară la sfinţirea apei, pentru ca înainte de ora 8.00 să se poată începe îmbutelierea sticlelor cu aghiasmă, care vor fi date credincioşilor în ziua de 6 ianuarie, de Bobotează.

Arhiepiscopia a pregătit aproape 120.000 de sticle pentru apă sfinţită, a precizat înaltul prelat.

De asemenea, tot marţi, în Ajunul Bobotezei, ÎPS Teodosie va merge la Hârşova, la Dunăre, unde la ora 14.00 va face sfinţirea apei.

După slujba de Bobotează din Portul Tomis, din Constanţa, ÎPS Teodosie va oficia, la ora 14.45, la Ovidiu, slujbă pe faleza cea nouă.

De la ora 17.00, miercuri, va oficia slujba Vecerniei, la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Techirghiol. Slujba Vecerniei la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Constanţa va avea slujbă joi dimineaţa, la ora 8.30.

„Slujba de Bobotează începe la 8.30 şi vom ieşi în procesiune la ora 11.00 – 11.15. Vom merge în Portul Tomis. Sperăm că va fi o sărbătoare importantă pentru toţi, toţi ne vom lumina la faţă cu aceste daruri ale Bobotezei şi luând apa sfinţită se vor lumina şi sufletele noastre. Această apă sfinţită va combate şi bolile şi microbii, ne va înfrăţi mai mult, pentru că harul este cel care ne înnoieşte şi trebuie să ne înfrăţim mai mult, să biruim orice frică, pentru că frica aduce boala, să nu mai fim stăpâniţi de frică, ci stăpâniţi de entuziasm. Omul care are entuziasm şi crede şi se roagă nădăjduieşte în Dumnezeu, nu păţeşte nimic. Căci Dumnezeu biruieşte şi bolile, şi pe cel viclean, şi duşmănia dintre noi Dumnezeu o biruieşte”, a mai spus ÎPS Teodosie.

Înaltul prelat a avut un cuvânt şi pentru cei care îi critică pe cei care vin la Biserică, de sărbători:„Cine nu crede să stea de-o parte, să nu critice, să nu îi oprească pe cei ce cred să îşi facă sărbătoarea. Noi vom ţine sărbătoarea ca întotdeauna”.

De asemenea, ÎPS Teodosie a mai spus că preoţii din Constanţa vor merge în casele oamenilor cu Botezul Domnului, singura diferenţă faţă de anii trecuţi fiind obligativitatea de a purta măşti şi mănuşi.

Nici tradiţia aruncării crucilor în mare nu va fi trecută cu vederea, deşi e pandemie. Cele trei cruci vor fi aruncate, însă, în Portul Tomis şi nu de pe faleza Cazinoului.

„Se vor arunca trei cruci cum am stabilit, în numele Sfintei Treimi. Vom arunca trei cruci în Portul Tomis, acolo este uşor, nu este pericol, că la faleză, la Cazinou e mai periculos, apa e mult mai adâncă, valurile sunt mai mari, aici acum e şantier, de aceea am mutat dincolo, când se va termina şantierul ne vom întoarce aici pentru că e mai larg (...) Autorităţile îşi dau concursul, ne-am sfătuit, nu suntem în tensiune, dimpotrivă, suntem în comunicare, în comuniune”, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici