Iranul a trimis o capsulă în spaţiu cu animale la bord. În misiunile anterioare, pe orbită au aterizat maimuţe, şoareci şi ţestoase

Iranul a anunţat că a lansat cu succes o „capsulă de viaţă” în spaţiu, un termen folosit pentru a indica o încărcătură de animale vii.

1113 afișări
Imaginea articolului Iranul a trimis o capsulă în spaţiu cu animale la bord. În misiunile anterioare, pe orbită au aterizat maimuţe, şoareci şi ţestoase

Iranul a trimis o capsulă în spaţiu cu animale la bord. În misiunile anterioare, pe orbită au aterizat maimuţe, şoareci şi ţestoase

Misiunea reprezintă un nou pas în programul aerospaţial ambiţios dezvoltat de Republica Islamică, în ciuda preocupărilor venite din ţările occidentale cu privire la obiectivele reale.

„După un deceniu de pauză, noua capsulă cu viaţă a ţării noastre a fost lansată cu succes la o altitudine de 130 km cu un transportator produs local”, a declarat ministrul Telecomunicaţiilor Issa Zarepour, citat de agenţia oficială Irna.

Capsula de 500 kg a fost transportată de un lansator de nouă generaţie, „Salman”, dezvoltat cu scopul de a trimite astronauţi iranieni pe orbită.

Iranul şi-a lansat prima capsulă în 2010, cu animale vii la bord: un şoarece, două ţestoase şi o râmă. Apoi, a trimis o maimuţă în spaţiu, în 2013, care s-a întors în viaţă.

Iranul s-a confruntat cu mai multe erori de lansare a satelitului din cauza unor probleme tehnice, dar, pe 27 septembrie, Gărzile Revoluţionare au anunţat că au plasat un satelit de imagistică, Nour-3, pe orbită la o altitudine de 450 km. .

Teheranul susţine că activităţile sale aerospaţiale sunt paşnice şi în concordanţă cu o rezoluţie a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite.

Totuşi, guvernele occidentale se tem că sistemele lor de lansare prin satelit încorporează tehnologii interschimbabile cu cele utilizate în fabricarea rachetelor balistice capabile să transporte un focos nuclear.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici