ISU, despre incendiul de la spitalul din Suceava: nu a fost neglijenţă, a fost un scurtcircuit

  • Reprezentanţii ISU susţin că incendiul de la Spitalul Judeţean din Suceava nu a fost provocat de o neglijenţă.
  • A fost un scurtcircuit pornit de la un echipament, au explicat ei.
1099 afișări
Imaginea articolului ISU, despre incendiul de la spitalul din Suceava: nu a fost neglijenţă, a fost un scurtcircuit

Reprezentanţii ISU au făcut primele verificări la faţa locului şi au constatat că incendiul a pornit de la un ventilator.

„Un ventiltor din dotarea unei băi a salonului 8 de la etajul 4 a funcţionat mai mult timp, s-a găsit circuitul deschis. S-a supraîncalzit, a generat un scurtcircuit, iar echipamentele aferente s-au aprins şi propagarea a fost cu rapiditate la partea superioară a holului de la etajul 4”, au explicat reprezentanţii ISU

Aceştia au mai spus că incendiul a fost anunţat în momentul în care un planşeu s-a rupt.

„Nu putem spune că a fost o neglijenţă, instalaţia electrică era în verificare şi în activitate de mentenanţă”, au precizat cei de la ISU,

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi la Spitalul Judeţean Suceava, la Secţia Obstretică-Ginecologie. Au fost evacuaţi 329 de pacienţi, între care 103 copii. Dintre copii, 57 sunt nou-născuţi.

Potrivit ISU Suceava, incendiul de la Spitalul Judeţean s-a manifestat la un salon de la etajul patru.

Au fost evacuaţi 329 de pacienţi, de la etajul patru până la etajul nouă.

„Pacienţii au fost relocaţi în alte secţii din spital. Din totalul pacienţilor evacuaţi, 102 sunt copii (57 nou-născuţi). 40 de pacienţi evacuaţi sunt de la etajul patru”, anunţă ISU Suceava.

Pentru stingerea incendiului au fost chemate toate forţele din cadrul Detaşamentului Suceava şi au fost alocate şi alte forţe şi mijloace de la celelalte subunutăţi din judeţ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici