Jaf armat la o benzinărie: Patru bărbaţi au furat dulciuri şi cipsuri

Patru bărbaţi din Sângeorz-Băi sunt cercetaţi în stare de libertate pentru furt şi infracţiuni la regimul armelor după ce au intrat într-o benzinărie din Sângeorz-Băi cu un pistol cu gaze, cu care au ameninţat-o pe vânzătoare, furând cipsuri şi dulciuri.

46 afișări
Imaginea articolului Jaf armat la o benzinărie: Patru bărbaţi au furat dulciuri şi cipsuri

Jaf armat la o benzinărie: Patru bărbaţi au furat dulciuri şi cipsuri

Scena a fost surprinsă, marţi, de camerele de supraveghere ale benzinăriei, cu ajutorul imaginilor fiind identificaţi cei patru, despre care autorităţile locale spun că sunt tineri care au lucrat în străinătate, în Spania şi Irlanda.

Cei patru nu pot fi cercetaţi pentru ameninţare, deoarece vânzătoarea din benzinărie nu a depus plângere împotriva lor, a arătat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Claudia Creţa.

Potrivit sursei citate, cei patru, Ilie S. (26 ani), Ilie N. (35 ani), Ovidiu Marius G. (21 ani) şi Alexandru G. de 23 ani şi-au petrecut noaptea de duminică spre luni într-o discotecă din Maieru, unde s-au întâlnit cu un bărbat din Rodna, Gavrilă B., care le-a arătat un pistol cu gaze pe care tocmai şi-l cumpărase.

"Se pare că cei patru s-au uitat la armă în maşină, iar aceasta a rămas la ei, bărbatul din Rodna întorcându-se la discotecă. Cu această armă s-au dus într-o benzinărie şi au ameninţat-o pe vânzătoare, cu pistolul. În timp ce fata, speriată de armă, nu a găsit nici măcar butonul de panică, ei au furat de pe rafturi dulciuri şi cipsuri. Toată scena a fost înregistrată de camerele de supraveghere, ei fiind identificaţi foarte uşor", a declarat Creţa.

Potrivit sursei citate, cel care a anunţat Poliţia a fost patronul benzinăriei, Grigore Strâmbu, care a depus plângere pentru furt. Pentru ameninţare ar fi trebuit să depună plângere vânzătoarea, dar femeia a refuzat din motive necunoscute de poliţişti.

În urma cercetărilor făcute de poliţişti, aceştia l-au identificat şi pe posesorul armei, originar din Rodna, care va fi sancţionat pentru că nu a declarat la Poliţie că şi-a achiziţionat o armă, dar şi pentru că a încredinţat-o altor persoane care nu aveau drept de permis armă.

Contactat telefonic, primarul oraşului Sângeorz-Băi, Roland Venig, a declarat că cei patru sunt tineri care au lucrat în Spania şi Irlanda.

"Nu mi-am imaginat niciodată că vom ajunge să trăim la Sângeorz ca în vestul sălbatic. Ştiu de la patronul benzinăriei că, iniţial, cei patru au declarat că pistolul era de jucărie, dar le-a căzut, din neatenţie, încărcătorul pe jos, iar Poliţia a aflat că nici vorbă de jucării. Era armă în toată regula. E îngrijorător că se întâmplă aşa ceva", a spus Venig.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici