Jaf armat la un magazin de bijuterii din Călăraşi

Patru indivizi mascaţi cu cagule şi înarmaţi cu pistoale şi săbii au atacat, luni, personalul unui magazin de bijuterii şi unei case de amanet din centrul municipiului Călăraşi, furând peste opt kilograme de bijuterii.

365 afișări
Imaginea articolului Jaf armat la un magazin de bijuterii din Călăraşi

Jaf armat la un magazin de bijuterii din Călăraşi (Imagine:Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor IPJ Călăraşi, luni, în jurul orei 13.00, bărbaţii au intrat în încăpere şi l-au lovit pe angajatul magazinului de bijuterii şi casei de amanet, somându-l să le dea banii şi bijuteriile aflate în incintă, iar în acel moment acesta a apăsat butonul de panică.

Ulterior, la câteva secunde, dintr-o altă încăpere din spate a apărut administratorul casei de amanet, care a tras în cei patru indivizi cu o puşcă cu alice, rănindu-l pe unul dintre bărbaţi, care a scăpat pistolul din mână.

Din primele cercetări şi din relatările martorilor, ale administratorului şi angajatului casei de amanet, atacatorii au fugit de la locul faptei cu un autoturism BMW cu numere de înmatriculare de Polonia.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi, subinspectorul Ramona Tudor, a declarat că unitatea unde a avut loc jaful armat are sisteme de supraveghere video şi de alarmare în stare de funcţionare, anchetatorii urmând să vizioneze imaginile surprinse de camere în momentul atacului.

Proprietarul magazinului a declarat poliţiştilor că în ultimul timp nu a avut niciun conflict cu vreo persoană, şi nici nu a primit ameninţări.

Unitatea unde a avut loc jaful este situată la parterul unui bloc din centrul municipiului Călăraşi. Poliţiştii au instituit filtre rutiere în Călăraşi pentru prinderea atacatorilor.

Angajatul casei de amanet lovit a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi nu necesită internarea.

Potrivit poliţiştilor, înainte să intre în magazin, unul dintre cei patru atacatori a tras un foc de armă în uşa magazinului.

La faţa locului, poliţiştii criminalişti adună probe care i-ar putea duce la identificarea şi prinderea atacatorilor.

Tuburile de cartuşe găsite la faţa locului provin din arma de vânătoare a administratorului

Poliţiştii din Călăraşi au stabilit, în urma cercetării la faţa locului, că singurele tuburi de cartuşe găsite în incinta magazinului de bijuterii provin de la arma de vânătoare folosită de administratorul societăţii în momentul atacului celor patru indivizi.

Potrivit poliţiştilor, pistolul cu care s-ar fi tras, conform declaraţiilor angajatului magazinului de bijuterii, de către unul dintre cei patru indivizi mascaţi cu cagule, era o armă cu bile de cauciuc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, inventarul bunurilor din unitate nu s-a încheiat, iar cantitatea de bijuterii furate poate atinge zece kilograme.

"Cele patru persoane necunoscute, având cagule pe faţă, s-au urcat într-un autoturism cu numere necunoscute, în care se mai afla o persoană, la volan, şi au dispărut în viteză. Erau înarmate cu pistoale şi obiecte contondente, bâte, şi au pătruns în incinta unei societăţi comerciale de pe Strada Bucureşti, de unde au sustras circa opt - zece kilograme de bijuterii din aur, apoi au dispărut cu autoturismul respectiv", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi, subinspectorul Ramona Tudor.

Potrivit sursei citate, în momentul săvârşirii infracţiunii, Adrian P., de 42 ani, administratorul unităţii, şi Gheorghe C., de 50 ani, director tehnic, se aflau în magazin, primul într-o cameră anexă a magazinului, iar al doilea în sala de vânzare.

"Sesizând starea de pericol, P. Adrian a ieşit şi a folosit o armă de vânătoare, pe care o deţine legal, trăgând asupra persoanelor mascate două focuri, lovind pe cel puţin una dintre ele în zona pieptului şi a feţei", a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Tudor a mai spus că poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea suspecţilor şi stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc jaful.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici