Jaf în 40 de secunde la un magazin IT

Trei indivizi care au jefuit un magazin IT din Râmnicu Sărat sunt căutaţi de poliţişti de peste trei săptămâni, înregistrarea video pusă la dispoziţia autorităţilor de către patronul unităţii arătând că spargerea şi jaful propriu-zis s-au produs în doar 40 de secunde.

24 afișări
Imaginea articolului Jaf în 40 de secunde la un magazin IT

Jaf în 40 de secunde la un magazin IT (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit subcomisarului Florina Crucianu de la Poliţia Judeţeană Buzău, jaful la magazinul IT din Râmnicu Sărat a avut loc în noaptea de 22 spre 23 august, însă până acum atacatorii nu au fost prinşi.

Conform sursei citate, alarma la punctul comercial, situat la circa 50 de metri de sediul Poliţiei Râmnicu Sărat, s-a declanşat după spargerea magazinului, zgomotul fiind auzit de o patrulă de poliţişti care se afla în zonă. Ajunşi la faţa locului, oamenii legii au descoperit uşa magazinului forţată, în urma cercetărilor fiind stabilit şi prejudiciul. Administratorul magazinului le-a declarat poliţiştilor că din magazin lipsesc cinci laptopuri şi suma de 9.000 de lei.

În urma vizionării imaginilor surprinse de camera video aflată la intrarea în magazin, poliţiştii au stabilit că jaful a fost comis de trei indivizi care purtau pe cap saci, dar şi glugile unor hanorace.

Filmarea pusă la dispoziţie şi jurnaliştilor a mai arătat că cei trei tineri au reuşit să intre în clădire în doar 30 de secunde. După ce au deschis uşa magazinului în doar zece secunde, indivizii au reuşit să fure cinci laptopuri şi suma de 9.000 de lei, spargerea punctului comercial şi furtul propriu-zis având loc în 40 de secunde.

Proprietarul magazinului de calculatoare le-a declarat poliţiştilor că, foarte probabil, cei trei indivizi au venit în timpul zilei şi au cercetat punctul comercial.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, subcomisar Florina Crucianu, până acum nu s-a reuşit prinderea celor trei hoţi, identificarea lor făcându-se anevoios. Deşi există o filmare care surprinde exact jaful, oamenii legii nu reuşesc să dea de urma hoţilor din cauza hainelor cu care aceştia îşi ascundeau feţele.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici