Jandarmeria explică intervenţia în forţă de la metrou, cu persoane imobilizate şi culcate la podea

A fost nevoie de o intervenţie rapidă, fermă a jandarmilor, deoarece suporterii refugiaţi în garnitura de metrou aveau asupra lor obiecte contondente, arme albe, explică Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

4597 afișări
Imaginea articolului Jandarmeria explică intervenţia în forţă de la metrou, cu persoane imobilizate şi culcate la podea

Jandarmeria explică intervenţia în forţă de la metrou, cu persoane imobilizate şi culcate la podea

„Premergător acestui eveniment sportiv au existat mai multe informaţii prin care membrii celor două galerii intenţionau să se întâlnească pentru a-şi rezolva anumite rivalităţi. Din această cauză, la planificarea misiunii au fost luate în calcul dispozitive de jandarmi în zona stadionului pentru a preveni aceste incidente. Evenimentele sportive se desfăşoară fără spectatori, dar, având aceste informaţii, am fost obligaţi să luăm măsuri de prevenire în zona stadionului şi în proximitatea sa”, spune Georgian Enache, de la Jandarmeria Bucureşti.

El a mai spus că grupul susţinătorilor echipei Dinamo, de circa 60 de persoane, a fost identificat în jurul orei 13.00, iar cel al echipei CSA Steaua avea în jur de 100 de persoane.

„Având în vedere intenţia acestora (a susţinătorilor CSA Steaua - n.r.), colegii mei au luat măsuri de prevenire şi escaladare a unor conflicte. Li s-a interzis deplasarea în zona stadionului, unde existau acei 60 de suporteri ai echipei Dinamo. Grupul iniţial de suporteri stelişti a refuzat să respecte indicaţiile forţelor de ordine, a încercat să treacă prin dispozitivul nostru şi să intre în conflict cu ceilalţi suporteri. Ne-am opus, evident. O parte s-a retras în zona metroului. (...) Grupul de suporteri foarte agresivi s-a refugiat în garnitura de metrou staţionată. Jandarmii au cerut să părăsească garnitura de metrou, că au creat panică, moment în care doi jandarmi au fost agresaţi. A fost nevoie de o intervenţie rapidă, fermă. Jardarmii au extras persoanele violente din acea zonă, s-a luat măsura imobilării acestora. Întrucât existau informaţii că au asupra lor obiecte contondente, arme albe, ne-am dorit ca intervenţia să fie fermă, rapidă şi cu maximă eficienţă pentru a proteja ceilalţi călători şi celelalte persoane aflate în zona staţiei de metrou”, mai susţine Enache.

Potrivit Jandarmeirie Capitalei, au fost conduse la poliţie 30 de persoane.

„Ca urmare a acestor incidente au fost luate următoărele măsuri: sesizarea parchetului competent sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, a infracţiunii de tulburarea a ordinii sşi liniştii publice şi de efectuare de operaţiuni cu materiale pirotehnice fără drept. De asemenea, au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale”, conchide Jandarmeria Capitalei.

Galeriile echipelor de fotbal Steaua şi Dinamo s-au ciocnit la metrou, vineri, înaintea meciului din Liga 3 Dinamo-CS Steaua, care se joacă în Ştefan cel Mare. Jandarmii au intervenit pentru a calma spiritele. Doi jandarmi au fost loviţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
jandarmi,
suporteri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici