Jandarmeria Vrancea culege laurii după o intervenţie Salvamont. „Privitorii se cred mari salvatori. Jenantă atitudine, domnilor jandarmi”

  • Jandarmii din Vrancea sunt acuzaţi că şi-au însuşit meritele pentru salvarea unor sinistraţi din timpul inundaţiilor.
  • O parte importantă a operaţiunii a fost dusă la bun sfârşit de salvamontişti.
  • Critica a apărut pe Facebook şi este atribuită unui reprezentant al Salvamont.
2059 afișări
Imaginea articolului Jandarmeria Vrancea culege laurii după o intervenţie Salvamont. „Privitorii se cred mari salvatori. Jenantă atitudine, domnilor jandarmi”

Jandarmeria Vrancea culege laurii după o intervenţie Salvamont

Pe 19 iunie, reprezentanţii Jandarmeriei au anunţat pe Facebook faptul că au intervenit la Nereju, în Vrancea, pentru salvarea a 12 persoane izolate din cauza formării unui torent de apă, pe albia râului Zăbala.

„Astăzi, 19 iunie, un echipaj de jandarmi montani din cadrul Jandarmeriei Vrancea a intervenit în sprijinul pompierilor în Punctul Frumoasele, de pe raza comunei Nereju, pentru salvarea şi evacuarea unor persoane ce au rămas izolate din cauza formării unui torent de apă, pe albia râului Zăbala. După multe ore, misiunea s-a încheiat cu succes, iar cele 12 persoane au fost transportate în siguranţă în localitatea Nereju”, scrie în textul redactat de jandarmi care a stârnit reacţia celor de la Salvamont.

Salvamontiştii susţin că ei au realizat sistemul cu care au fost evacuaţi oamenii din mijlocul apelor. De asemenea, un salvamontist a trecut râul pentru a ajunge la oamenii izolaţi şi drona jandarmilor care a căzut în apă a fost recuperată de membrii Salvamont.

„Postare jenantă a Jandarmeriei Vrancea care se laudă cu acţiunea de salvare făcută de Salvamont fără să nominalizeze acest fapt. SALVAMONT Vrancea a realizat sistemul de evacuare, întreg echipamentul folosit a aparţinut Salvamont, un salvamontist a trecut râul la cei surprinşi de viitura, le-a pus hamuri de salvare pe ei şi i-a asigurat pe tiroliană. Dar, aşa e când privitorii se cred mari salvatori. Jenantă atitudine domnilor jandarmi, eroi la privit! Şi puteaţi să ne aduceţi şi mulţumiri că v-am salvat drona pe care aţi manevrat-o atât de profesional încât aţi dat cu ea în apa, dar, dacă nu eram noi să o recuperăm nu mai aveaţi cu ce imagini să vă lăudaţi abilităţile de cameramani”, mai scrie în postarea atribuită salvamontistului.

Reprezentanţii Jandarmeriei îşi recunosc greşeala şi spun că, iniţial, nu au ştiut că la acţiunea de salvare au participat şi salvamontiştii.

„Informaţiile pe care le-am avut la momentul redactării materialului nu includeau participarea Salvamont la acţiune, însă apreciem contribuţia echipei Salvamont la succesul misiunii de salvare”, au răspuns reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea.

Videoclipul poate fi vizionat pe Facebook (click mai jos).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici