Jandarmii, mobilizaţi pentru combaterea comerţului ilegal cu petarde şi artificii

Peste o mie de jandarmi acţionează, la nivel naţional, începând de vineri şi până în ultima zi a anului, pentru depistarea persoanelor care vând ilegal produse cu caracter pirotehnic, cum ar fi petarde, artificii sau pocnitori, informează Jandarmeria Română.

38 afișări
Imaginea articolului Jandarmii, mobilizaţi pentru combaterea comerţului ilegal cu petarde şi artificii

Jandarmii, mobilizaţi pentru combaterea comerţului ilegal cu petarde şi artificii

În conformitate cu prevederile articolului 31 din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altă operaţiune cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, precum şi a artificiilor din categoria -obiecte zburătoare luminoase - şi a pocnitorilor, efectuate fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, în funcţie de gravitatea faptei.

Persoanele care vor fi depistate de jandarmi că încearcă să comercializeze astfel de produse în magazine neautorizate sau pe stradă vor fi sancţionate, iar marfa le va fi confiscată.

Pentru sesizări, cetăţenii pot apela non-stop numărul de telefon 956 – al Jandarmeriei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici