Japonia donează 1,8 milioane dolari către UNICEF, pentru a sprijini copiii şi familiile din Ucraina

Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România, împreună cu Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România, au vizitat, joi, centrul Blue Dot din Braşov, unde sunt refugiaţi din Ucraina. Guvernul japonez donează 1,8 milioane de dolari către UNICEF, pentru sprijinul acestor persoane.

99 afișări
Imaginea articolului Japonia donează 1,8 milioane dolari către UNICEF, pentru a sprijini copiii şi familiile din Ucraina

Japonia donează 1,8 milioane dolari către UNICEF, pentru a sprijini copiii şi familiile din Ucraina

Guvernul Japoniei donează 1.792.800 de dolari către UNICEF în România pentru a sprijini activitatea de susţinere a copiilor şi familiilor din Ucraina care fug din calea războiului. Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România, împreună cu Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România, au vizitat, joi, centrul Blue Dot din Braşov.

Blue Dots (Punctele Albastre) sunt centre de sprijin dedicate copiilor refugiaţi şi familiilor şi reprezintă un model integrat care se axează pe nevoile imediate ale copiilor şi femeilor. Blue Dots au la bază sistemul de protecţie naţional al statului şi sunt conectate la sistemele şi serviciile naţionale şi locale de referire către sprijin specializat.

Centrele Blue Dot includ spaţii dedicate copiilor care oferă servicii integrate, inclusiv reîntregirea familiei şi restabilirea legăturilor familiale, birouri de informare şi consiliere, înregistrarea celor mai vulnerabili, spaţii dedicate mamelor şi bebeluşilor/copiilor de vârste mici, sprijin psihologic şi un prim ajutor pentru igienă, sănătate şi alimentaţie, precum şi servicii juridice de bază, servicii de trimitere către asistenţă specializată pentru cazurile de violenţă sau afecţiuni medicale, etc. În centrele Blue Dot sunt disponibile pături, haine groase, kituri sanitare, jucării, precum şi produse de igienă şi hrană pentru bebeluşi.

„Datorită generoasei contribuţii a guvernului japonez, UNICEF şi partenerii săi vor putea extinde intervenţiile pe teritoriul României şi în regiune pentru a sprijini copiii şi familiile refugiate din Ucraina. Zeci de mii de copii ucraineni sunt acum în România, din cele peste două milioane de copii care au părăsit Ucraina, iar alte milioane de copiii sunt strămutaţi pe teritoriul Ucrainei. Copiii care fug din calea războiului au nevoie de protecţie şi de servicii esenţiale acum, dar şi pe termen lung. Suntem recunoscători guvernului japonez pentru sprijinul acordat“, a spus Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
japonia,
unicef,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici