Jocul MORTAL ”Balena albastră” ajunge în comisia SRI din Parlament

Senatorul liberal Cristian Chirteş a anunţat că jocul ”Balena albastră”, care a făcut tot mai mulţi adolescenţi din estul Europei să se sinucidă, va fi discutat săptămâna viitoare în Comisia de control al SRI.

6046 afișări
Imaginea articolului Jocul MORTAL ”Balena albastră” ajunge în comisia SRI din Parlament

”SRI e singurul organism care poate să acţioneze asupra lor (...) Marţi sau miercuri, în Comisia de control asupra activităţii SRI, probabil vom ridica şi această problemă, pentru că SRI este singurul organism abilitat să controleze aceste atacuri cibernetice, acesta e rolul SRI, şi dacă există vreo posibilitate să identifice modalitatea de propagare”, a declarat Cristian Chirteş, citat de gandul.info. Totodată, senatorul a precizat că el nu cunoaşte detalii despre acest joc.

Jocul ”Balena albastră” presupune 50 de ”sarcini” zilnice, dintre care ultima este sinuciderea. Sute de adolescenţi din Rusia s-au sinucis după ce au jucat ”Balena albastră”, iar în ultimele săptămâni jocul a pătruns şi în România, unde se presupune că este cauza mai multor accidente.

Psihologii spun că motivele care îl duc pe copil la astfel de gesturi extreme ascund nevoia de a aparţine unui grup, simţind impulsul de a face gesturi periculoase pentru a primi admiraţie. Specialiştii susţin că perioada preadolescentină şi cea adolescentină reprezintă momentul în care copilul este tentat să participe la astfel de jocuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici