Judecarea cererii lui Gorbunov de întrerupere a pedepsei, verificată de CSM

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-a autosesizat în legătură cu modul în care a fost soluţionată cererea de întrerupere a executării pedepsei formulată de Serghei Gorbunov, principalul suspect în cazul crimelor de la Braşov, urmând a începe verificări prin Inspecţia Judiciară.

22 afișări
Imaginea articolului Judecarea cererii lui Gorbunov de întrerupere a pedepsei, verificată de CSM

Judecarea cererii lui Gorbunov de întrerupere a pedepsei, verificată de CSM

Biroul de presă al CSM a comunicat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că Inspecţia Judiciară va începe cât mai curând verificările.

În 5 mai 2008, un complet de judecată al Tribunalului Dolj a admis cererea de întrerupere a executării pedepsei formulată de Serghei Victor Gorbunov (29 de ani) - rezident în Braşov, cartierul Răcădău, strada Fragilor 1, apartament 15. Bărbatul ceruse să fie lăsat liber pentru trei luni.

Avocatul lui Gorbunov a formulat în continuare cereri de întrerupere a executării pedepsei, deşi condamnatul nu s-a mai prezentat la instanţă. În 27 octombrie, Tribunalul Dolj a respins cererea lui Gorbunov.

Conform sentinţei 178 din 5 mai 2008, instanţa i-a impus condamnatului o serie de condiţii, printre ele şi aceea de a se prezenta ori de câte ori este chemat de judecător sau de căte Poliţie, conform programului de supraveghere întocmit de poliţie.

Deşi nu s-a întors în penitenciar după cele trei luni de eliberare acordate de instanţă, Poliţia nu s-a grăbit să-l găsească pe Gorbunov, în pofida faptului că fusese condamnat la zece ani de detenţie pentru împuşcarea a doi patroni de case de schimb valutar din Constanţa, în 2003, respectiv 2004, iar în 2005, tot Gorbunov a fost implicat în împuşcarea patronului unei casei de schimb valutar de la parterul uni bloc din Braşov.

Pentru atentatul asupra patronului casei de schimb valutar, prin sentinţa rămasă definitivă în 11 aprilie 2006, Gorbunov a fost condamnat la 15 ani de detenţie.

Citeşte şi:

IML Craiova: Afecţiunile lui Gorbunov nu puteau fi tratate în reţeaua ANP

IPJ Braşov: Serghei Gorbunov, suspect în cazul asasinatului (Video)

Braşov: Doi morţi şi un rănit, în urma unui atac armat la o casă de schimb

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici