Judecătoarea Larisa Dragomir de la Cornetu, condamnată pentru corupţie

Judecătoarea Larisa Dragomir, de la Judecătoria Cornetu, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, după ce şi-a recunoscut faptele de luare de mită, în faţa Curţii de Apel Bucureşti.

226 afișări
Imaginea articolului Judecătoarea Larisa Dragomir de la Cornetu, condamnată pentru corupţie

Judecătoarea Larisa Dragomir de la Cornetu, condamnată pentru corupţie (Imagine: Shutterstock)

Totodată, Curtea de Apel Bucureşti a decis disjungerea (separarea-n.r.) dosarului în ceea ce-l priveşte pe complicele judecătoarei, Marin Nicolae, pentru continuarea cercetării judecătoreşti, respingând cererea acestuia de eliberare provizorie sub control judiciar.

În cazul Larisei Dragomir, instanţa a luat act de faptul că aceasta a recunoscut integral toate acuzaţiile aşa cum au fost ele prezentate de procurorii anticorupţie, şi au condamnat-o, pentru luare de mită, la trei ani de închisoare, dispunând suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Larisa Dragomir nu are voie să intre în legătură cu persoana care a denunţat-o şi cu celălalt acuzat, Marin Niculae, potrivit deciziei Curţii de Apel Bucureşti, din 30 iunie.

Judecătoarea Larisa Dragomir a mai fost obligată de instanţă la restituirea către denunţătoarea Elena Pîrvu a o mie de lei, sumă consemnată la CEC-Bank, la 2.300 de euro şi la trei mii de lei cheltuieli judiciare statului.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

Judecătoarea Larisa Julieta Dragomir a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să fie eliberată din funcţie, magistrata depunându-şi demisia în 19 mai.

În 13 mai, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Larisa Julieta Dragomir, judecător cu grad de judecătorie în cadrul Judecătoriei Cornetu, judeţul Ilfov, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată şi Marin Nicolae, pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită şi complicitate la infracţiunea de luare de mită, ambele în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului, în zilele de 27 aprilie şi 5 mai, Larisa Julieta Dragomir, în calitate de judecător la Judecătoria Cornetu, a pretins şi a primit de la o persoană denunţătoare, prin intermediul lui Nicolae Marin, sumele de 1.000 de lei şi 2.300 de euro în scopul pronunţării unor sentinţe civile favorabile în dosarele pe care le avea spre soluţionare şi în care denunţătoarea avea un interes direct. În cauzele respective, denunţătoarea contestase executarea silită a unor bunuri imobile cu care aceasta garantase unele împrumuturi încheiate anterior cu persoane fizice.

În 5 mai 2011, cei doi inculpaţi au fost prinşi în flagrant de procurori imediat după ce au primit de la denunţătoare suma de 2.300 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici