Judecător CSM, despre dosarele cu magistraţi de la DNA: Nu am văzut pe nimeni să-şi ceară scuze

Judecătorul CSM Simona Marcu a precizat, la plenul de marţi, unde se dezbate raportul privind cauzele cu magistraţi de la DNA, că documentul arată nereguli grave şi a menţionat că nu a văzut procurori care şi-au cerut scuze pentru anchetarea unor magistraţi care au fost achitaţi ulterior.

207 afișări
Imaginea articolului Judecător CSM, despre dosarele cu magistraţi de la DNA: Nu am văzut pe nimeni să-şi ceară scuze

Judecător CSM, despre dosarele cu magistraţi de la DNA: Nu am văzut pe nimeni să-şi ceară scuze

„Raportul documentează unele nereguli, unele foarte grave care pot însemna forme de abuz. (...) Nu cred că e o coincidenţă că parte din vocile critice la adresa Secţiei sunt ale procurorilor menţionaţi în raport ca fiind autori ai unor nereguli. Nu sunt o persoană care vede lucrurile în alb şi negru şi nu cred că ne vom putea reseta în condiţiile în care nu alegem un moment T0 la care să privim lucrurile într-o paradigmă corectă, însă cred că acest moment nu este actual. Nu am văzut pe nimeni să-şi ceară scuze, nu am văzut procurori implicaţi în anchetarea procurorilor George Bălan (achitat, n.r.) sau Tiberiu Nitu (fost procuror general, cauza a fost clasată, n.r.)că le pare rău”, a spus judecătorul Simona Marcu în plenul CSM.

Magistratul a mai spus că nu a observat nici „bun simţ” în privinţa unor astfel de derapaje.

„Hai să facem să nu se mai intâmple, să avem bun simţ. Nu am văzut, văd în continuare agresivitate, determinare în a justifica abuzurile înfăptuite, de aceea nu pot privi în cheie optimistă oricât mi-aş dori”, a mai spus Simona Marcu.

Plenul CSM are, marţi, pe ordinea de zi, raportul Inspecţiei Judiciare, făcut public în august 2018, prin care inspectorii judiciari au arătat că, în perioada 1 ianuarie 2014 – 30 iulie 2018, DNA a soluţionat aproape 2.000 de dosare privind 3.420 de magistraţi.

Taguri:
csm,
raport,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici