Judecătoria Piteşti a acordat fratelui Elodiei drept de curatelă asupra fiului soţilor Cioacă

Magistraţii Judecătoriei Piteşti au acordat, miercuri, fratelui Elodiei Ghinescu drept de curatelă asupra fiului avocatei şi al poliţistului Cristian Cioacă, în prezent copilul aflându-se în îngrijirea părinţilor paterni, care locuiesc în Argeş.

231 afișări
Imaginea articolului Judecătoria Piteşti a acordat fratelui Elodiei drept de curatelă asupra fiului soţilor Cioacă

Cristian Cioacă (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

La Judecătoria Piteşti, poliţistul Cristian Cioacă a cerut ca sora lui să îl reprezinte pe minor, în timp ce mama Elodiei Ghinescu a spus că fratele avocatei este cel mai potrivit în această situaţie.

Cristian Cioacă a venit la Judecătorie fără avocat, a depus la dosar certificatul de deces al Elodiei, reprezentându-se singur şi cerându-le magistraţilor să respingă instituirea curatelei fratelui soţiei sale.

Mama Elodiei Ghinescu a venit însoţită de fiul ei şi de avocata familiei. Femeia a stat în sală aproximativ o jumătate de oră, timp în care nu l-a privit nicio clipă pe Cioacă, însă poliţistul şi-a întrerupt soacra în timpul declaraţiilor făcute în faţa instanţei.

Acţiunea are ca scop acordarea reprezentării copilului, ca şi moştenitor de drept al mamei sale Elodia Ghinescu, declarată decedată la începutul lunii noiembrie 2011, printr-o sentinţă a Judecătoriei Braşov.

Cu alte cuvinte, bunurile pe care soţii Cioacă le-au dobândit în timpul căsătoriei şi care le revin moştenitorilor, soţ şi fiu, nu pot fi valorificate decât cu acordul ambelor părţi, respectiv poliţistul Cristian Cioacă şi fratele Elodiei, ca reprezentant al copilului acesteia.

La finalul şedinţei de judecată, Cristian Cioacă a ieşit prin spatele instanţei, printr-o zonă de acces a magistraţilor.

În prezent, Patrik, băiatul Elodiei Ghinescu şi al lui Cristian Cioacă, se află în îngrijirea părinţilor poliţistului, care locuiesc în comuna Albota din judeţul Argeş.

Avocata Elodia Ghinescu a fost declarată moartă, la începutul lunii noiembrie 2011, printr-o sentinţă a Judecătoriei Braşov, data morţii acesteia fiind stabilită pentru 30 august 2007. Certificatul de deces al avocatei Elodia Ghinescu a fost eliberat, în 7 februarie 2012, de Primăria Câmpulung Muscel.

Poliţistul Cristian Cioacă a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei acesteia, timp în care bărbatul a apelat la cunoştinţe pentru a intra în corespondenţa electronică a avocatei, scopul fiind - potrivit acestuia - acela de a vedea cu ce bărbat se conversa.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului. De altfel, instanţa supremă a reţinut infracţiunea de omor atunci când anchetatorii au propus arestarea poliţistului, însă, în lipsa cadavrului, judecătorii l-au eliberat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici