Judecătoria Sectorului 5: Gheorghe Copos va executa patru ani şi şase luni de închisoare, după contopirea pedepselor

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5 au decis să aplice un spor de pedeapsă de şase luni, în urma contopirii pedepselor primite de Gheorghe Copos în dosarele Loteria I şi cel al transferurilor de jucători, măsura fiind însă contestabilă.

375 afișări
Imaginea articolului Judecătoria Sectorului 5: Gheorghe Copos va executa patru ani şi şase luni de închisoare, după contopirea pedepselor

Gheorghe Copos (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Judecătoria Sectorului 5 a contopit pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care Copos a fost găsit vinovat că a făcut evaziune fiscală de peste un milion de euro, cu ocazia vânzării unor spaţii ale firmei Ana Electronic către Loteria Română, cu cea de trei ani şi opt luni primită în dosarul transferurilor de jucători. Instanţa a decis ca el să execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani, la care a adăugat încă şase luni, având în vedere că cele două infracţiuni sunt concurente.

Decizia JS5 nu este definitivă, motiv pentru care poate fi contestată la o instanţă superioară.

În 25 august, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe George Copos la patru ani de închisoare cu executare în dosarul cunoscut cu numele de Loteria I.

În momentul în care a primit această pedeapsă, Copos se afla încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde executa pedeapsa de trei ani şi opt luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători.

În primul dintre dosare, Copos era acuzat că a făcut afaceri "profitabile" cu Loteria Română, în urma cărora a adus un prejudiciu statului de peste un milion de euro. Mai exact, omul de afaceri nu şi-a plătit obligaţiile fiscale, el ascunzând faptul că deţine 38 de spaţii comerciale, prin aşa-zisa vânzare a acestora către Compania Naţională Loteria Română.

În cel de-al doilea dintre dosarele în care Copos a fost condamnat la închisoare cu executare, în 4 martie, el s-a dovedit a fi vinovat că s-a implicat în efectuarea de tranzacţii ilegale în cazul transferurilor unor fotbalişti către cluburi din străinătate. Alături de ceilalţi oameni de fotbal implicaţi în acest caz - Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu şi Cristian Borcea -, Copos ar fi produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici