Judecătoria Sectorului 5: Procurorii nu au administrat probe ştiinţifice că Ilie Cezar a primit 150.000 de euro

Procurorii nu au administrat probe ştiinţifice din care să poată fi trasă concluzia certă că Ilie Ion Cezar a primit 150.000 de euro, întrucât procesul verbal nu se poate corobora cu alte probe, iar în convorbiri nu se face referire la această sumă de bani, a notat instanţa Judecătoriei Sectorului 5.

26 afișări
Imaginea articolului Judecătoria Sectorului 5: Procurorii nu au administrat probe ştiinţifice că Ilie Cezar a primit 150.000 de euro

Judecătoria Sectorului 5: Procurorii nu au administrat probe ştiinţifice că Ilie Cezar a primit 150.000 de euro (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Instanţa a constatat că în 19 aprilie, s-a procedat la consemnarea seriilor bacnotelor ce formează suma de 150.000 de euro, sumă pusă la dispoziţie de către Sebastian Ghiţă şi care urma să fie dată lui Sorin Ovidiu Vîntu sau Ion Ilie Cezar, se arată în încheierea de şedinţă în care instanţa Judecătoriei Sectorului 5 a analizat propunerea procurorilor privind arestarea preventivă a lui Vîntu şi a lui Ion Ilie Cezar, obţinută de MEDIAFAX.

"Susţinerea din referatul cu propunerea în sensul că partea vătămată a arătat banii inculpatului Ilie Ion Cezar, dar nu i-a înmânat acestuia, solicitând o întâlnire cu inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu, întâlnire ce a avut loc la 20.04.2011, fiind înregistrată ambiental, susţinere aparţinând părţii vătămate nu este confirmată de nici un alt mijloc de probă administrat în cauză", a notat instanţa.

Judecătorul a consemnat că întâlnirea la care se referă Sebastian Ghiţă este cea al cărui conţinut este cuprins în procesul verbal de redare a convorbirii înregistrate în mediu ambiental în 20 aprilie şi arată că nu poate reţine susţinerea din cuprinsul referatului cu propunerea de aresare preventivă în sensul că după aceste discuţii, la ora 17.10, la sediul Realitatea, echipa de flagrant condusă de către procuror l-a prins pe Ion Ilie Cezar după ce a primit de la martorul Iacobescu Alexandru suma de 150.000 de euro.

"Din cuprinsul procesului verbal întocmit rezultând că în data de 20.04.2011, ora 17,10 au fost găsite într-un birou administrative al Realitatea TV două persoane - Iacobescu Alexandru şi Ilie Ion Cezar - iar pe masa unui birou se aflau trei fişicuri conţinând suma de bani în euro depre care Iacobescu Alexandru a afirmat că i-a fost remisă de partea vătămată pentru a o înmâna inculpatul Ilie Ion Cezar, iar acesta din urmă a declarat că nu cunoaşte nimic, nefiind administrate probe ştiinţifice din care să poată fi trasă concluzia certă că inculpatul Ilie Ion Cezar a primit această sumă de bani, astfel cum se susţine. Procesul verbal nu poate fi coroborat cu vreun alt mijloc de probă administrat până la acest moment, din conţinutul convorbirilor redate în procesele verbale aflate la dosar constându-se că nu există vreo referire la această sumă de bani", a conchis instanţa de judecată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici