Judecătorii spun ca este inadmisibil că victima de la Perla nu a primit ajutor deşi s-a adresat autorităţilor

Judecătorii afirmă, în motivarea deciziei de arestare a autorului atacului armat de la Perla, că e revoltător faptul că victima, anticipând oarecum acţiunea violentă a inculpatului, nu a primit ajutor, deşi a solicitat intervenţia autorităţilor, însă în egală măsură invocă absenţa cadrului legislativ.

633 afișări
Imaginea articolului Judecătorii spun ca este inadmisibil că victima de la Perla nu a primit ajutor deşi s-a adresat autorităţilor

Procurori: E revoltător că victima de la Perla nu a primit ajutor deşi s-a adresat autorităţilor

Situaţia, caracterizată de judecători drept una "revoltătoare", aduce din nou în discuţie "problematica lipsei unui cadru legislativ adecvat care să permită organelor judiciare să intervină eficient pentru combaterea fenomenului violenţei în familie", opinează judecătorii în decizia de arestare preventivă a lui Gheorghe Vlădan.

Magistraţii propun reglementarea unor măsuri preventive împotriva unor fapte precum cele reclamate anterior crimei de soţia lui Vlădan. Judecătorul care a pronunţat şi redactat decizia de arestare a lui Vlădan dă chiar şi exemple de astfel de măsuri preventive: îndepărtarea din locuinţa familiei sau ordinul de restricţie, pentru nerespectarea căruia subiectul ar putea fi arestat preventiv chiar şi în cazul în care minimul special al pedepsei pentru fapta reclamată nu depăşeşte patru ani de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici