Judecătorul Anişoara Topor, arestată pentru 29 de zile. Decizia poate fi atacată cu recurs

Judecătorul Anişoara Topor de la Judecătoria Focşani, reţinută de procurorii anticorupţie şi acuzată că ar fi cerut bani pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar, a fost arestată pentru 29 de zile, vineri seară, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, decizia putând fi atacată cu recurs.

932 afișări
Imaginea articolului Judecătorul Anişoara Topor, arestată pentru 29 de zile. Decizia poate fi atacată cu recurs

Judecătorul Anişoara Topor, arestată pentru 29 de zile. Decizia poate fi atacată cu recurs (Imagine: Catalina Filip/Medifax Foto)

Judecătorul vrâncean Anişoara Topor a fost reţinută, joi noapte, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care au cerut Curţii de Apel Bucureşti arestarea ei preventivă.

Anişoara Topor este acuzată de luare de mită şi trafic de influenţă.

Anchetatorii susţin că, în 16 şi 17 iunie 2010, Anişoara Topor, în calitate de judecător la Judecătoria Focşani, a pretins şi primit suma de 80.000 lei printr-un intermediar şi 700 de euro în mod direct de la un denunţător pentru ca, în schimb, să pronunţe o hotărâre judecătorească favorabilă acestuia din urmă într-o cauză civilă.

De asemenea, în a doua jumătate a anului 2010, femeia a pretins şi primit "foloase constând în lucrări de amenajare a casei sale de vacanţă, pentru a-şi folosi influenţa astfel încât denunţătorul să obţină o hotărâre judecătorească favorabilă şi în recurs".

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Procurorii anticorupţie au făcut, joi, percheziţii la locuinţa Anişoarei Topor şi la cabinetul de avocatură al soţului acesteia.

Solicitarea de încuviinţare a percheziţiei, reţinerii şi arestării preventive a fost prezentată Secţiei pentru judecători a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, care a admis-o.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici