Judecătorul Curţii Constituţionale Petre Ninosu a decedat

Judecătorul Curţii Constituţionale Petre Ninosu, fost ministru al Justiţiei, a decedat, sâmbătă seară, anunţă Curtea Constituţională.

30 afișări
Imaginea articolului Judecătorul Curţii Constituţionale Petre Ninosu a decedat

Judecătorul Curţii Constituţionale Petre Ninosu a decedat (Imagine: Mediafax Foto)

Corpul neînsufleţit va fi depus la Biserica Domniţa Bălaşa, marţi, 29 iulie, la ora 09.00, iar înmormântarea va avea loc la ora 14.00, la Cimitirul Militar Ghencea 3.

În 2001, Petre Ninosu a fost numit de către preşedintele României judecător la Curtea Constituţională, pentru un mandat de nouă ani.

Ninosu s-a născut la 9 noiembrie 1944, în Bucureşti. A absolvit Facultatea de Drept din Bucureşti în 1968. Între 1969 şi 1987 a fost cercetător ştiinţific, avocat în Baroul Bucureşti, consilier la Direcţia Legislaţie şi Studii din Ministerul Justiţiei.

În 1989 a fost strămutat, împreună cu familia, având domiciliu obligatoriu la Piatra Neamţ. După Revoluţia din decembrie 1989 i s-a recunoscut statutul de fost deţinut politic. A fost director adjunct al Direcţiei Legislaţie şi Studii din Ministerul Justiţiei (februarie 1990).

Ninosu a fost ales deputat în 1990, fiind preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor. În 1992 a fost ales senator de Bucureşti.

În perioada 1992 - 1994 a ocupat funcţia de ministru al Justiţiei, iar între 1995-1996 a fost ministru pentru relaţia cu Parlamentul. Reales senator, în 1996, acesta a fost vicepreşedinte al Comisiei juridice a Senatului.

În perioada decembrie 2000 - iunie 2001, Petre Ninosu a fost consilier de stat al Departamentului constituţional şi legislaţie din cadrul Administraţiei prezidenţiale.

Ninosu este coautor al Codului civil adnotat din 1982 şi autor de lucrări de specialitate, articole şi comunicări ştiinţifice. Totodată, este autor sau coautor a numeroase amendamente adoptate de Adunarea Constituantă, precum şi a unor importante proiecte de legi adoptate între 1990-2000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici