Judecătorul din dosarul "Colectiv" se pensionează în data de 3 septembrie. Următorul termen, programat pentru 10 septembrie

Plenul CSM a aprobat, marţi, cu unanimitate, cererea de pensionare depusă de Valeriu Mihail Terceanu, judecătorul din dosarul Colectiv, acesta urmând a se retrage din activitate cu data de 3 septembrie.

431 afișări
Imaginea articolului Judecătorul din dosarul "Colectiv" se pensionează în data de 3 septembrie. Următorul termen, programat pentru 10 septembrie

CSM a acceptat cererea de pensionare a judecătorului din dosarul Colectiv

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a admis, marţi, cererea de pensionare a procurorului DNA Cameluş Păduraru, care-şi va înceta activitatea începând cu data de 17 septembrie 2018.

Cameluş Păduraru este, în prezent, procuror-şef adjunct al Secţiei Judiciare Penale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Membrii Consiliului Superior al Magistraturii i-a aprobat, în plenul de marţi, cererea de pensionare.

Procurorul Păduraru a instrumentat mai multe dosare importante, care au fost judecate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În condiţiile în care cererea de pensionare a judecătorului a fost aprobată cu unanimitate de către plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), dosarul va fi preluat de un alt magistrat care, cel mai probabil, va fi nevoit să reia toate procedurile făcute până acum de Valeriu Mihail Terceanu.

Mihail Valeriu Terceanu este fostul soţ al judecătoarei Geanina Terceanu, cea care a fost condamnată, la începutul acestui an, pentru luare de mită în dosarul Transferurilor.  Geanina Terceanu a fost condamnată la şapte ani cu executare de instanţa supremă.

Întrebată, marţi, ce se întâmplă cu dosarul Colectiv în condiţiile în care judecătorul se pensionează, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a declarat că este de competenţa instanţei respective să ia decizia.

Următorul termen în dosar, care se judecă la Tribunalul Bucureşti, a fost fixat pentru data de 10 septembrie.

Anterior surse din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii au declarat, pentru MEDIAFAX, că plenul CSM a aprobat, marţi, cererea de pensionare depusă de Valeriu Mihail Terceanu, care este judecător în dosarul Colectiv, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti.

În acest caz, procesul ar putea fi reluat de la zero, potrivit normelor în vigoare.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici