Kaufland Colentina, închis pentru nereguli

Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au închis magazinul Kaufland Colentina, pentru 48 de ore, pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie privind accesul în unitate, a declarat vineri, consilierul preşedintelui ANSVSA, Raul Balogh.

654 afișări
Imaginea articolului Kaufland Colentina, închis pentru nereguli

Kaufland Colentina, închis pentru nereguli

Inspectorii ANSVSA au verificat magazinul Kaufland Colentina după ce mass media a prezentat imagini cu pisici care mâncau alimente expuse în rafturi.

Raul Balogh a declarat, pentru MEDIAFAX, că în urma verificărilor s-a constatat că nu se respectau măsurile de profilaxie generală privind accesul în incite, în unităţi care depozitează şi valorifică produse alimentare.

Magazinul a fost închis pentru 48 de ore pentru remedierea deficienţelor, inspectorii aplicând şi o amendă de 10.000 de lei.

"A fost aplicată o amendă de 10.000 lei iar, în urma celor constatate şi având în vedere riscurile majore generate de prezenţa animalelor în unitate, a fost dispusă suspendarea activităţii de recepţie, depozitare şi comercializare pentru 48 de ore. Existau comunicări directe cu exteriorul, căile de acces nefiind monitorizate sau supravegheate de personal. De asemenea, nu au putut fi prezentate proceduri de lucru şi de comunicare cu exteriorul", a precizat consilierul preşedintelui ANSVSA.

El a mai spus că inspectorii au dispus ca în cele 48 de ore să fie rezolvată problema privind accesul în unitate a animalelor, iar dacă acest lucru nu va fi îndeplinit se va dispune prelungirea măsurii privind suspendarea activităţii.

Kaufland: Vom lua măsuri pentru evitarea situaţiilor de genul celei de la hypermarketul Colentina

Kaufland România a anunţat, vineri, că va lua toate măsurile necesare pentru a evita în viitor situaţii similare celei înregistrate la Hypermarketul Kaufland Colentina.

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, MEDIAFAX, Kaufland România precizează că în urma incidentului care avut loc, joi, în Hypermarketul Kaufland Colentina, unde s-a constatat, în afara orelor de program cu publicul, prezenţa pe suprafaţa de vânzare a două pisici, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus prin ordonanţă suspendarea activităţii acestei unităţi.

Kaufland România menţionează că această decizie a fost luată pentru a se putea asigura în timp util toate operaţiunile necesare în astfel de situaţii, precum deratizare, dezinsecţie şi dezinfectare, verificarea produselor, pentru eliminarea oricăror riscuri şi suspiciuni.

"Dorim să vă asigurăm că această situaţie este tratată cu maximă responsabilitate de către toţi angajaţii Hypermarketului Kaufland Colentina, urmând a se lua toate măsurile necesare evitării pe viitor a oricăror situaţii similare", arată Kaufland România.

În plus, Kaufland precizează că toate operaţiunilor vor fi monitorizate foarte atent, pentru ca regulamentele interne stricte să fie respectate de toţi angajaţii Kaufland.

"Regretăm acest incident, ne cerem scuze pentru toate inconvenientele create clienţilor noştri şi autorităţilor, totodată vom face tot ce ne stă în putinţă să demonstrăm profesionalismul nostru chiar şi în astfel de situaţii", mai arată Kaufland.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici