Kelemen Hunor: O consultare pe tema referendumului este binevenită. Să nu fie cum a făcut Băsescu în 2009

O consultare în plus pe tema referendumului, dacă preşedintele Iohannis doreşte, este binevenită, spune preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. „Să nu fie una cum a făcut Băsescu în 2009, a venit în Parlament, a ţinut un discurs, după care, râzând, a zis ”, adaugă Kelemen.

151 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: O consultare pe tema referendumului este binevenită. Să nu fie cum a făcut Băsescu în 2009

Kelemen Hunor: O consultare pe tema referendumului este binevenită. Să nu fie cum a făcut Băsescu în 2009

Kelemen Hunor a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că întrebarea la referendum ar trebui să fie generală şi politică, în aşa fel încât răspunsul să fie „da” sau „nu”.

„O consultare în plus, dacă preşedintele doreşte, cu Parlamentul este în regulă, este binevenită orice consultare. Doar să nu fie una cum a făcut Băsescu în 2009, a venit în Parlament, a ţinut un discurs de câteva minute, după care, râzând, a zis <v-am consultat, la revedere> şi a plecat. Nu cred că, dincolo de cinismul lui Băsescu, se poate spune că a fost o consultare, asta e clar. Dar, în rest, nu ştim cum va suna întrebarea la referendum. Cred că ar trebui să fie una generală şi politică, ca să poată să răspundă omul cu <da> sau <nu>, fără detalii tehnice. Detaliile tehnice necesită pregătire juridică, bănuiesc că nu va merge preşedintele spre detalii tehnice ci, mai degrabă, spre nişte principii clare politice care pot fi foarte uşor formulate şi la care se poate răspunde cu <da> sau <nu>”, a spus Kelemen.

Întrebat dacă UDMR va merge la consultările de la Cotroceni pe tema referendumului, liderul Uniuniii a răspuns afirmativ.

„Dacă va fi o invitaţie vom merge, noi mergem de fiecare dată, cred în colaborarea loială cu instituţiile fundamentale cum sunt Parlamentul, Guvernul, Preşedinţia”, a subliniat Kelemen Hunor.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus luni jurnaliştilor prezenţi la Palatul Cotroceni pentru declaraţia sa de presă, într-o discuţie informală, că va convoca partidele politice la consultări pe tema referendumului pe justiţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgeşte aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face "mai eficient şi mai puternic".

Şeful statului a avut săptămâna trecută consultări pe tema referendumului pe justiţie cu reprezentanţii societăţii civile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici