Klaus Iohannis, despre revenirea în ţară din Afganistan a celor 15 cetăţeni români: "Este de remarcat efortul autorităţilor"

Preşedintele României Klaus Iohannis a transmis un mesaj după ce aeronava care a evacuat cetăţeni români din Afganistan a ajuns la Bucureşti. Salut revenirea în ţară a 15 cetăţeni români, este de remarcat efortul autorităţilor, a spus şeful statului.

192 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis, despre revenirea în ţară din Afganistan a celor 15 cetăţeni români: "Este de remarcat efortul autorităţilor"

Klaus Iohannis: Salut revenirea în ţară a 15 cetăţeni români, este de remarcat efortul autorităţilor

Preşedintele Iohannis a vorbit despre românii evacuaţi din Afganistan şi despre intervenţia autorităţilor din România.

„Salut revenirea în ţară, astăzi, a 15 cetăţeni români dintre cei 16 evacuaţi din Afganistan în aceste zile cu aeronava militară pe care am dispus să o trimitem la începutul acestei săptămâni. Ei se adaugă celorlalţi peste 30 de cetăţeni români evacuaţi în zilele precedente cu aeronave ale unor state partenere României, ca urmare a eforturilor depuse cu profesionalism de Celula de criză interinstituţională, activată la data de 13 august de către ministrul Afacerilor Externe. Repatrierea compatrioţilor noştri a avut loc în condiţii extrem de dificile de securitate, într-un climat în permanentă schimbare, şi este cu atât mai important de remarcat efortul autorităţilor române pentru derularea cu succes a misiunilor”, scrie în mesajul preşedintelui Klaus Ioahannis.

Celula de criză interinstituţională, activată de Ministerul Afacerilor Externe şi coordonată de acesta împreună cu Serviciul de Informaţii Externe, la care participă şi Ministerul Apărării Naţionale şi Serviciul Român de Informaţii, a derulat acţiuni ample şi dificile pe parcursul ultimei săptămâni, care au condus la evacuarea în siguranţă a cetăţenilor români şi a cetăţenilor altor state partenere, a mai spus şeful statului. El a adăugat faptul că autorităţile vor încerca să evacueaze şi alte persoane aflate încă în Afganistan.

„Am fost informat în permanenţă de Celula de criză interinstituţională despre derularea acţiunilor de evacuare a cetăţenilor români şi cetăţenilor afgani pentru care s-a decis evacuarea în România. Autorităţile române vor continua eforturile de evacuare a cetăţenilor noştri care încă se află în Afganistan şi care doresc să fie repatriaţi, precum şi a cetăţenilor afgani care au sprijinit activitatea militarilor români în Afganistan, care beneficiază de burse ale statului român sau care se află în situaţie vulnerabilă”, a precizat preşedintele României.

Aeronava C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române care în ultimele zile a evacuat cetăţeni români şi străini de pe aeroportul internaţional din Kabul, a aterizat sâmbătă, la ora 13.00, pe aeroportul Otopeni. Avionul a fost întâmpinat de miniştrii Bogdan Aurescu şi Nicolae Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici