Korodi: România nu a atins ţintele europene la colectarea deşeurilor electonice

Patru mii de tone de deşeuri electrice şi electronice au fost colectate, în acest an, până în luna iulie, la nivel naţional, dar România nu a atins încă ţintele europene în acest domeniu, declară ministrului Mediului, Korodi Attila.

21 afișări
Imaginea articolului Korodi: România nu a atins ţintele europene la colectarea deşeurilor electonice

Korodi: România nu a atins ţintele europene la colectarea deşeurilor electonice

Ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Korodi Attila, a declarat, sâmbătă, în judeţul Covasna, unde a dat startul celei de-a treia ediţii a campaniei "Marea Debarasare", că până în iulie a.c. au fost strânse, în total, la nivel naţional, patru mii de tone de deşeuri electrice şi electronice (DEEE), iar până la sfârşitul anului cantitatea ar trebui să se dubleze, potrivit estimărilor.

"Dar nu atingem ţintele europene, pentru că la ora actuală în România nu există destule deşeuri (DEEE-uri – n.r.) în gospodării care să fie catalogate ca deşeuri şi să se ajungă astfel la patru kilograme (patru kilograme de DEEE-uri pe cap de locuitor - n.r.). În Europa foarte puţine ţări ating patru kilograme şi acestea sunt numai ţările vest europene, consacrate, unde cultura consumatorului de echipamente este deja asemănătoare cu ceea ce vedem noi şi în România în ultimii cinci ani, dar acolo tradiţia există de 20-30 de ani de zile”, a declarat Korodi.

Ministrul Mediului a dat startul, sâmbătă dimineaţă, la Întorsura Buzăului, judeţul Covasna, celei de-a treia ediţii a campaniei "Marea Debarasare", demnitarul participând chiar la încărcarea deşeurilor din oraş într-unul din cele trei camioane care au pornit prin judeţ. Noutatea acestei ediţii a campaniei o reprezintă organizarea unei acţiuni de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi în mediul rural din judeţele Covasna şi Argeş, sub forma unui proiect-pilot.

Cu ocazia campaniei "Marea Debarasare" din aprilie, aproape 650 de tone de deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE) au fost colectate în 110 localităţi din întreaga ţară.

 


 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici