Kovesi: Jafurile bancare s-au înmulţit, inclusiv din cauza pazei deficitare la instituţii

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, marţi, la RFI, că jafurile bancare s-au înmulţit anul trecut, inclusiv din cauza pazei deficitare la instituţiile financiare.

32 afișări
Imaginea articolului Kovesi: Jafurile bancare s-au înmulţit, inclusiv din cauza pazei deficitare la instituţii

Kovesi: Jafurile bancare s-au înmulţit, inclusiv din cauza pazei deficitare la instituţii (Imagine: Mediafax Foto)

"Există într-adevăr o creştere la acest gen de fapte, dar ceea ce este important faţă de situaţiile care s-au întâmplat anterior, din punctul de vedere al Ministrului Public, în majoritatea cazurilor, cei care au comis astfel de fapte penale au fost identificaţi, unii au fost deja trimişi în judecată. Este important ca atunci când finalizăm toate aceste cazuri, împreună cu Poliţia Română, să stabilim care sunt cauzele care au dus la comiterea unor astfel de infracţiuni şi cred că activitatea preventivă este cea mai importantă în acest moment", a explicat Kovesi.

Potrivit şefului Ministerului Public, în câteva dintre cazuri s-a constatat că paza la instituţiile financiare unde au avut loc jafuri a fost deficitară. "Ca să spun aşa şi este una dintre principalele cauze. Dar procurorii au ca principală atribuţie investigarea cauzelor. Noi trebuie să dăm soluţii şi să facem cercetări după identificarea autorilor. Activitatea de prevenire, siguranţa şi ordinea publică sunt atribuţii care aparţin altor instituţii", a mai spus, la RFI, Codruţa Kovesi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici