Kovesi: Nu am dobândit niciun fel de cetăţenie, ştirile apărute azi sunt mincinoase

Codruţa Kovesi a declarat, în timpul audierilor pentru funcţia de procuror şef european, că nu are colaborare cu CIA sau altă cetăţenie şi ştirile apărut sunt false. Kovesi a răspuns şi cu privire la distincţiile primite de la americani într-o perioadă în care se vorbea de închisori CIA în ţară.

777 afișări
Imaginea articolului Kovesi: Nu am dobândit niciun fel de cetăţenie, ştirile apărute azi sunt mincinoase

Kovesi: Nu am dobândit niciun fel de cetăţenie, ştirile apărute azi sunt mincinoase

"Nu sunt premii oferite de CIA, ci de o agenţie de aplicare a legii, secret service, are două atribuţii: de a proteja demnitarii şi moneda naţională. Dolarul, în activitatea mea de procuror am investigat multe dosare privind bacnote false, am fost implicată în cauze de cybercrime, cyber e o problemă reală, fiind mulţi cetăţeni implicaţi în astfel de activităţi", a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Kovesi a fost întrebată de două distincţii trecute şi în CV, denumite de eurodeputatul care a ridicat problema ca fiind distincţii CIA, în anii 2007 şi 2011. Întrebarea, spunea eurodeputatul, vine în contextul în care în anii 2003-2005 se spunea că au funcţionat, pe teritoriul României, închisori CIA.

'Pentru modul în care am fost implicată, am fost recomandată de către o agenţie. La începutul activităţii mele 2006-2007, structurile se confruntau cu criminalitatea informatică şi a fost nevoie de pregătire profesională şi am fost recompensată", a mai spus aceasta.

Totodată, Kovesi a comentat informaţiile apărute în ţară în ultimele ore, potrivit cărora ar avea mai multe reşedinţe în America.

"Nu am dobândit niciun fel de cetăţenie, nu am avut niciun fel de colaboare cu CIA, iar ştirile apărute azi sunt mincinoase", a spus fostul procuror şef al DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici