Kovesi: Petiţia procurorilor privind procedura de numire a şefului DNA nu mă viza

Laura Codruţa Kovesi, propusă la conducerea DNA, a declarat joi, la audierea în CSM, că petiţia celor peste 90 de procurori DNA privind procedura de selecţie şi numire a şefului Direcţiei nu o viza pe ea, ci persoanele responsabile de procedura de nominalizare.

333 afișări
Imaginea articolului Kovesi: Petiţia procurorilor privind procedura de numire a şefului DNA nu mă viza

Kovesi: Petiţia procurorilor privind procedura de numire a şefului DNA nu mă viza (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Kovesi a fost întrebată la audierea în Consiliul Superior al Magistraturii, de către procurorul Elena Hach, cum va gestiona problema legată de petiţia semnată de peste 90 de procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie referitoare la procedura desfăşurată pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA.

"Petiţia respectivă nu mi-a făcut mie un reproş direct, nu am regăsit numele meu în acea petiţie, nu cred că mă viza pe mine. Acea petiţie viza o procedură care a fost derulată de alte persoane şi care au atribuţii în numirea şi derularea acestei proceduri", a spus fostul procuror general al României.

Kovesi a adăugat că nu crede că procurorii DNA au ce să-i reproşeze. "Dimpotrivă, am şi vorbit cu mulţi dintre ei de-a lungul timpului, am susţinut activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi-n momente delicate, am lăudat întotdeauna activitatea DNA", a mai spus Kovesi, exprimându-şi convingerea că nu există o atitudine ostilă în ceea ce o priveşte la DNA.

Petiţia a fost postată pe site-ul DNA în 3 aprilie, ziua în care premierul Victor Ponta a anunţat persoanele propuse pentru funcţiile de procuror general al României, prim-adjunct şi adjunct ai acestuia, procuror-şef al DNA, procuror-şef al DIICOT şi adjunct al acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici