La ce trebuie să fii atent când interacţionezi cu un narcisist? Spre deosebire de oamenii care simt empatie, ei sunt lipsiţi de această capacitate

  • Un narcisist încearcă să fie fermecător în public şi să controleze oamenii apropiaţi.
  • Narcisiştii vor să fie în centrul atenţiei constant.
  • Narcisiştii nu îşi pot asuma vina, indiferent de situaţia în care au greşit.
1267 afișări
Imaginea articolului La ce trebuie să fii atent când interacţionezi cu un narcisist? Spre deosebire de oamenii care simt empatie, ei sunt lipsiţi de această capacitate

Cum recunoşti comportamentul unui narcisist? Psihologul Caroline Strawson îţi arată şase semne la care trebuie să fii atent atunci când interacţionezi cu astfel de persoane, relatează Aleph News.

Cum se comportă un narcisist când face o greşeală?

Narcisiştii nu-şi recunosc niciodată greşelile. Contrar oamenilor obişnuiţi care, după o ceartă, îşi cer scuze şi îşi asumă partea lor de vină, narcisiştii dau vina pe alţii. Ei vor justifica: „A trebuit să fac asta pentru că tu ai spus asta!” Această incapacitate de a-şi asuma responsabilitatea pentru comportamentul lor rău este unul dintre cele mai evidente semne ale prezenţei narcisismului.

Ce diferenţiază narcisiştii de ceilalţi în relaţiile sociale?

Narcisiştii afişează două feţe: una publică, plină de farmec, şi una privată, controlatoare. În public, pot părea sufletul petrecerii, dar în privat îşi manipulează partenerii prin comentarii răutăcioase, determinându-i să reacţioneze emoţional. Acest comportament camaleonic îi face pe alţii să îi perceapă diferit de cum sunt cu adevărat, de multe ori fiind descrişi ca „foarte simpatici” de către cei din jur.

De ce narcisiştii nu simt empatie?

Spre deosebire de majoritatea oamenilor, care simt empatie şi regret atunci când rănesc pe cineva, narcisiştii sunt lipsiţi de această capacitate. Ei nu simt rău pentru răul făcut altora şi nu au dorinţa de a remedia situaţia. Acest deficit de empatie este fundamental pentru narcisism, evidenţiind o diferenţă majoră faţă de comportamentul uman tipic. Narcisiştii se concentrează exclusiv pe nevoile şi dorinţele lor, ignorând impactul acţiunilor lor asupra celor din jur.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici