La cinci ani de la Colectiv, România are în continuare probleme cu marii arşi. Clinica de la Iaşi a trimis o femeie la Bucureşti, pentru că nu mai are locuri

O femeie de 47 de ani din Iaşi cu arsuri grave după ce i-a luat foc casa a fost dusă, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, la Bucureşti, întrucât în Clinica pentru mari arşi de la Iaşi paturile sunt ocupate.

327 afișări
Imaginea articolului La cinci ani de la Colectiv, România are în continuare probleme cu marii arşi. Clinica de la Iaşi a trimis o femeie la Bucureşti, pentru că nu mai are locuri

La cinci ani d ela Colectiv, România are înc ontinuare probleme cu marii arşi. Clinica de la Iaşi a trimis o femeie la Bucureşti, pentru că nu mai are locuri

Femeia de 47 de ani, cu arsuri pe mai bine de jumătate din corp, a fost transferată de la Iaşi la Bucureşti cu o ambulanţă cu medic, deoarece la Iaşi nu mai sunt locuri. Femeia a suferit arsurile după ce i-a luat foc casa din localitatea Stolniceni Prăjescu, judeţul Iaşi.

„Pacienta avea arsuri de gradele 2 şi 3 pe o suprafaţă de 60 la sută din corp, era ventilată mecanic, a fost transferată de un echipaj cu medic de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă în cursul nopţii la Bucureşti", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon” Iaşi, Diana Cimpoeşu.

În ultimele 24 de ore, alţi doi pacienţi au avut nevoie de tratament în Clinica de arşi de la Iaşi.

„Sâmbătă dimineaţă am preluat de la Vaslui, cu SMURD-ul, un pacient de 43 de ani cu arsură prin flacără, gradele 1, 2 şi trei, pe aproximativ 8% din suprafaţa corporală, avea arsuri pe căile aeriene. A fost internat în Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, necesitând intubaţie pentru protecţia căii aeriene", a spus Cimpoeşu.

Cea de-a treia pacientă care are nevoie de îngrijiri medicale în clinica de specialitate este o femeie de 72 de ani, cu arsuri de gradele 1 şi 2, pe 15% din corp. Femeia a fost transferată de la Paşcani, după ce se arsese cu lichid fierbinte. Iniţial, medicii ieşeni voiau să o transfere la Braşov, însă au stabilit că poate rămâne la Iaşi, fiind într-o stare bună, cu un prognostic bun, fără a fi nevoie să fie internată în Terapie Intensivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
femeie,
arsuri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici