Cozi în prima zi de vaccinări la centrul non-stop din Timişoara. Momentan, programările se pot face doar până la ora 20:00

  • Centrul de imunizare de la Spitalul Judeţean Timişoara are 8 fluxuri de vaccinare
  • Momentan, platforma de programări nu permite actualizarea datelor după ora 20:00
  • Managerul Spitalului a primit asigurări că centrul va funcţiona non-stop, de joi
734 afișări
Imaginea articolului Cozi în prima zi de vaccinări la centrul non-stop din Timişoara. Momentan, programările se pot face doar până la ora 20:00

Timişoara se laudă cu primul centru de imunizare non-stop din România, dar doar pe hârtie. În realitate, acesta funcţionează tot până la ora 20:00. Înainte de deschidere, managerul spitalului a aflat că platforma nu permite actualizarea datelor în timpul nopţii.

„Estimăm că în două zile ea va putea fi operaţională până la orele dimineţii”, spune Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

Până atunci, se pot face programări, doar până la ora 19:00. Asta nu a descurajat-o pe Andreea. Studentă la Medicină, nu a apucat să se vaccineze în prima etapă, iar apoi nu a mai prins loc.

„L-am programat prima dată pe tatăl meu, care se încadra la persoane vârstnice cu boli cardiovasculare, iar ziua următoare am primit şi eu mail pentru confirmare şi pentru a mă putea programa”, povesteşte Andreea Ghiţan.

Astfel, 480 de timişoreni au primit vaccinul în prima zi. Unii dintre ei au aşteptat şi o oră să ajungă la rând, deşi personalul medical a crescut ritmul, pentru a onora toate programările.

„Ne-am acordat din mers, ne-am adaptat din mers şi am încercat să optimizăm fluxurile şi spaţiul de aşteptare afară şi zona de aşteptare post-vaccinare”, a declarat Simona Tămăşan, coordonator al Centrului de Vaccinare.

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat marţi că problemele tehnice din singurul centru de vaccinare non-stop din ţară se vor rezolva.

Centrul de vaccinare non-stop de la Timişoara are:

  • 8 fluxuri
  • 240 locuri / zi
  • 240 locuri / noapte
  • 2 doctori / tură
  • 4 asistente / tură
  • 2 registratori / tură

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici