La festival, ca la spital. Cum schimbă pandemia regulile artei

  • Un festival de muzică şi teatru i-a pus pe spectatori în lumina reflectoarelor
  • Spectatorii au purtat măşti, combinezoane şi au păstrat distanţa socială
  • Intrarea costă între 60 şi 100 de lei
175 afișări
Imaginea articolului La festival, ca la spital. Cum schimbă pandemia regulile artei

La festival, ca la spital. Cum schimbă pandemia regulile artei

Pandemia schimbă regulile artei, iar spectacolele se joacă după cum cântă COVID-19.
 
Un festival de muzică şi teatru care a început miercuri, pe 9 septembrie, i-a pus pe spectatori în lumina reflectoarelor. Şi nu oricum, ci cu măşti, combinezoane şi distanţare socială. Un bilet costă între 60 şi 100 de lei în funcţie de ce vrei să vizionezi în cadrul festivalului - poţi alege între o piesă de teatru, spectacol de muzică live şi o expoziţie de instalaţii luminoase interactive. 
 
  • „Spectacolul a început să fie efectiv gândit în momentul în care pandemia a fost începută şi spectacolul a fost gândit a fi Covid. Întreaga gândire scenografică plasează fiecare om într-un mod în care trăim în această lume distanţată şi, de fapt, spectacolul dialoghează cu această distanţare şi cu cum ne simţim atunci când ceilalţi sunt departe de noi”, spune regizorul Alexandru Berceanu.

 

  •  „Îmi place ideea de a purta acest costum special, mai ales că face parte din scenografie. Este şi un simbol al siguranţei care ne face să ne simţim încrezători că toate măsurile au fost respectate”, spune un spectator.
 
  •  „Având în vedere circusmtanţele, mi se pare firesc”, punctează un altul.
 
  • „Mi se pare interesant, mi se pare că faptul că particip cumva în spectacol îl face interesant, nu mă deranjează”, conchide un alt participant.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici