Lanţ uman în faţa unei maternităţi din Cluj. Oamenii cer demolarea clădirii din 1919 şi construirea uneia moderne

  • Zeci de persoane au format, duminică, un lanţ viu, de solidaritate, în faţa Clinicii de Obstretică-Ginecologie „Dominic Stanca" Cluj-Napoca.
  • Clinica a fost înfiinţată în anul 1919.
  • Oamenii cer demolarea acesteia şi construirea pe acelaşi amplasament a unei clădiri moderne.
581 afișări
Imaginea articolului Lanţ uman în faţa unei maternităţi din Cluj. Oamenii cer demolarea clădirii din 1919 şi construirea uneia moderne

Lanţ uman în faţa unei maternităţi din Cluj. Oamenii cer demolarea clădirii din 1919 şi construirea uneia moderne

Participanţii la acţiune s-au adunat, duminică, în faţa Clinicii de Obstretică-Ginecologie „Dominic Stanca" Cluj-Napoca susţinând campania „Vrem spitale noi, de la zero", lansată de deputatul USR Cluj, Emanuel Ungureanu".

Ei au format un lanţ uman în faţa clinicii, de solidaritate faţă de ideea demolării clădirii înfiinţată în anul 1919 şi construirii unei maternităţi moderne.

„Am lansat campania «Vrem spitale noi, de la zero», cu scopul de a construi o maternitate nouă pe locul actualei Clinici de Obstretică-Ginecologie «Dominic Stanca» din Cluj-Napoca. Convingerea mea este că un oraş bogat cum este Clujul poate construi o maternitate de la zero la standarde europene. Actuala clădire trebuie demolată iar pe terenul de 5000 de mp se poate construi o clădire nouă cu 250 de paturi. De mai bine de 100 de ani, un fost grajd este folosit drept spital pentru mame şi copii. Fac apel la Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj, la Ministerul Sănătăţii şi societatea civilă, să susţină această campanie", a spus Ungureanu.

Potrivit acestuia, un astfel de proiect poate fi realizat cu un cost estimat la 3 milioane de euro, în cazul unei clădiri mai mici doar pentru maternitate, sau de 50 de milioane de euro, dacă e vorba despre un spital de copii.

„Clădirea poate fi retrasă de la stradă, sunt metode tehnice să mergem pe înălţime şi să facem zone verzi chiar pe noul imobil. Este un proiect viabil iar înainte de a lansa campania m-am consultat cu specialişti care au construit spitale", a explicat Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR a subliniat că proiectul construirii unei maternităţi noi pe locul actualei clinici "Dominic Stanca" poate fi realizat şi prin parteneriat public-privat.

Clinica Obstetrică-Ginecologie „Dominic Stanca" a fost înfiinţată pe 9 mai 1919 sub numele de „Spitalul de femei şi ambulatoriul policlinic" iar începând cu anul 1951 devine bază de învăţământ sub denumirea de Clinica de Obstetrică şi Ginecologie II Cluj-Napoca.

Clinica aparţine de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca şi dispune de 75 de paturi amplasate în 22 de saloane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici