Laura Codruţa Kovesi, prima reacţie după decizia CEDO: Nu abandonaţi! Sper ca această decizie să dea curaj magistraţilor români!

  • Fosta şefă a DNA spune că hotărârea CEDO reprezintă o reparaţie simbolică pentru magistraţii hărţuiţi
  • De asemenea, Kovesi spune că deciziile Curţii Constituţionale trebuie să facă referire la principii, nu la persoane
  • De cealaltă parte, Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei, a declarat că el a propsu demiterea, dar decizia a fost a preşedintelui României
4076 afișări
Imaginea articolului Laura Codruţa Kovesi, prima reacţie după decizia CEDO: Nu abandonaţi! Sper ca această decizie să dea curaj magistraţilor români!

Sursa foto: Profimedia

Laura Codruţa Kovesi a reacţionat după decizia judecătorilor de la CEDO care i-au dat câştig de cauză.

„Persoanele nu ar trebui să fie subiect al deciziilor Curţilor Constituţionale, ci doar principiile. Ceea ce stabileşte CEDO este că persoanele  trebuie să aibă întotdeauna dreptul şi posibilitatea reală de a ataca o decizie de revocare în faţa unei instanţe de judecată.”

Concret, CEDO a decis că dreptul la un proces echitabil şi dreptul la liberă exprimare i-au fost încălcate fostei şefe a DNA atunci când a fost demisă.

Kovesi a avut un mesaj şi pentru magistraţii români.

“Sper ca această hotărâre să reprezinte o reparaţie simbolică pentru toţi magistraţii hărţuiţi în ultimii ani! Sper ca această decizie să dea curaj magistraţilor români!

Pentru toţi cei care ne-au susţinut, pentru cei care au susţinut statul de drept, indiferent de riscurile, de intimidările şi hărţuirile la care au fost supuşi, astăzi este un moment important şi reamintesc ceea ce am spus în ziua revocării: să nu abandonăm!

Sunt convinsă că a meritat, motiv pentru care spun din nou: NU abandonaţi!”, este reacţia Laurei Codruţa Kovesi.

De cealaltă parte, Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei, a declarat jurnaliştilor BZI că el doar a propus demiterea lui Kovesi dar decizia a aparţinut preşedintelui.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici