Lecţia dată de Guvernul spaniol lui George Buhnici: o femeie fără un sân promovează mersul la plajă

Campania „Vara este şi a noastră” a fost lansată de autorităţile iberice.

3318 afișări
Imaginea articolului Lecţia dată de Guvernul spaniol lui George Buhnici: o femeie fără un sân promovează mersul la plajă

Lecţia dată de Guvernul spaniol lui Geroge Buhnici: campania „Vara este şi a noastră”

La câteva zile distanţă de scandalul stârnit în spaţiul online din România de afirmaţiile în care spunea că nu-i place să vadă la mare „femeile cu vergeturi şi celulită”, George Buhnici primeşte, involuntar, o replică din partea autorităţilor spaniole, care au lansat iniţiativa „Vara este şi a noastră”, noua campanie Body Positive a guvernului spaniol în favoarea femeilor. Iniţiativa apariţine Ministerul Spaniol pentru Egalitate şi reprezintă o modalitate de a elimina stereotipurile perfecţiunii.

„El verano también es nuestro” sau „Vara este şi a noastră” este sloganul ales de Ministerul Spaniol pentru Egalitate pentru această vară 2022 în favoarea femeilor. Fotografia iese frapează: pe afiş sunt 5 femei, una diferită de cealaltă, relaxate, zâmbitoare şi în costume de baie pe o plajă, indiferent de aspectul lor fizic.

Această campanie de vară, de fapt, are un obiectiv foarte clar şi se adresează femeilor care, îngrijorate sau incomode de aspectul lor fizic, nu se simt întotdeauna libere să fie ele însele şi să se arate aşa cum sunt. Oficialii guvernului spaniol au decis să se bazeze pe reţelele sociale pentru a împărtăşi iniţiativa. „Vara este şi a noastră”, au scris aceştia într-un tweet.

Încurajează femeile să meargă la plajă

Scopul campaniei este de a încuraja femeile să-şi îndrăgească trupul şi să meargă la plajă. Printre cele 5 femei imortalizate în fotografie se numără şi una în topless, cu o cicatrice produsă de mastectomie, îndepărtarea chirurgicală a unui sân. O alegere deliberată pentru că „Toate corpurile sunt corpuri de plajă”, a scris Ione Belarra, secretar general al Podemos, actual ministru pentru drepturile sociale în guvernul Spaniei.

 

Pentru directoarea Institutului pentru Femei, Antonia Morillas, „aşteptările fizice nu numai că au influenţat stima de sine a femeilor, ci le-au refuzat drepturile”. „Toate corpurile sunt OK şi avem dreptul să ne bucurăm de viaţă aşa cum suntem, fără vină sau ruşine. Vara este pentru toată lumea!”.

Mulţi utilizatori de Twitter au aprobat ideea şi şi-au împărtăşit gândurile folosind hashtag-ul #ElVeranoEsNuestro. Unii au scris „Toate corpurile sunt frumoase. Să te bucuri de vară fără complexe, temeri şi sentimente de vinovăţie”. Într-un alt tweet sunt cei care au subliniat că „frumuseţea nu este o dimensiune, fiecare calorie nu este un război, corpul tău nu este un câmp de luptă, valoarea ta nu este măsurabilă în lire sterline”.

Un alt utilizator: „Comentariile făcute pe corpul femeilor pot provoca multe pagube. Dacă nu ai nimic frumos de spus, taci. Toate corpurile sunt bune pentru a se bucura de viaţă”.

Dezbatere: sunt discriminaţi bărbaţii graşi?

Dar nu tuturor le-a plăcut această campanie şi a stârnit o dezbatere aprinsă. Un utilizator l-a întrebat pe ministru într-un tweet: „De ce trebuie să faci mereu diviziune? Pe plajă, în viaţă, sunt tot felul de oameni, cu tot felul de trupuri, şi nu au fost niciodată probleme. De ce vrei să le creezi?”. O altă postare spune: „Chiar şi bărbaţii graşi ar trebui să apară pe afiş... E o părere!!”.

Printre diversele comentarii, şi cei care ar fi cheltuit banii publici în alt mod: „Costul acestei campanii de publicitate ar fi mai bine cheltuit pentru educaţie sau sănătate”.

Celor care s-au întrebat dacă această iniţiativă ar trebui extinsă, inclusiv bărbaţii, liderul de stânga Cayo Lara le-a răspuns că mesajul campaniei este în culmea absurdului, încercând să „creeze o problemă acolo unde nu există”.

În cele din urmă, Ángela Rodríguez Pam, ministrul pentru egalitatea tinerilor, a postat pe Twitter un mesaj în care răspunde bărbaţilor care credeau că femeile nu au nevoie de permisiunea ministerului pentru a merge la plajă, afirmând: „Ceea ce spunem noi este că toate corpurile sunt OK”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici